Νέα Σμύρνη: Ο Κυρανάκης έδωσε on air όνομα συλληφθέντα (video)

Άλλη μια φορά που «δίνεται» το όνομα κάποιου στον αέρα εκπομπής από βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Είναι πάγια τακτική του κόμματος η στοχοποίηση ανθρώπων;

NewsRoom 08/03/2021 | 12:06

Σε μια ακόμη χυδαία και επικίνδυνη εμφάνιση του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης, έδωσε το όνομα συλληφθέντα από τα χθεσινά γεγονότα της Νέας Σμύρνης on air. 

Συγκεκριμένα, στην εκπομπή του Open με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ντόρα Κουτροκόη, προκειμένου να δικαιολογήσει το όργιο αστυνομικής βίας που παρακολούθησαν σαστισμένοι οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης σε κεντρική πλατεία της περιοχής χθες το μεσημέρι, ο βουλευτής στοχοποίησε απροκάλυπτα τον άνθρωπο που εμφανίζεται να ξυλοκοπείται στο βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις.

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, όχι απλώς έδωσε το όνομα του συλληφθέντα, παρά τις φωνές του δημοσιογράφου που εξέφραζε τη διαφωνία του, αλλά και την πολιτική ταυτότητα και το όνομα της συλλογικότητας στην οποία - ίσως - ανήκει, σαν να πρόκειται για έγκλημα που επισύρει αυτεπάγγελτες διώξεις. 

Υπενθυμίζεται εδώ, ότι στο βίντεο που δημοσιεύτηκε από την πλατεία της Νέας Σμύρνης, ο άνδρας προτού ξυλοκοπηθεί από την αστυνομία, φαίνεται να συνομιλεί ήρεμα με τους αστυνομικούς, χωρίς να κινείται «ύποπτα» ή «επικίνδυνα» απέναντι τους. Δεν έγινε βίαιος ούτε τη στιγμή που πέφτουν επάνω του 5 αστυνομικοί με πτυσσόμενα γκλομπ. Το μόνο που φαίνεται να κάνει, είναι να φωνάζει «πονάω». 


Δεν είναι η πρώτη φορά που στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας προβαίνει σε τέτοιου είδους ενέργειες. Είναι πάγια τακτική, τόσο η στοχοποίηση των ανθρώπων που συλλαμβάνονται, όσο και ο αποπροσανατολισμός από την αρχική είδηση που είναι η βαρβαρότητα της αστυνομικής βίας. 

Το 2019, κάτι ανάλογο είχε κάνει και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ όταν έδωσε στον αέρα το όνομα στελέχους της ΚΝΕ, λέγοντας πως χτύπησε ΜΑΤατζή σε διαδήλωση που γινόταν κατά τη διάρκεια αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης για την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο. 

Μπορεί η Νέα Δημοκρατία προκειμένου να δικαιολογήσει τα σκάνδαλα της Αστυνομίας να στέλνει τις αστικές προβλέψεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διάολο. Οι εισαγγελείς τι κάνουν;