Newsroom

Newsroom

Είναι γεγονός: Το πρώτο "έξυπνο" ρολόι για ανθρώπους με προβλήματα όρασης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Μια εταιρεία απ’ την Νότια Κορέα κατασκεύασε το πρώτο “έξυπνο” ρολόι με σύστημα Braille.Το smartwatch έχει τη δυνατότητα να συνδέεται με bluetooth και να δέχεται μηνύματα από τις περισσότερες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης.

58b310561dc524f65a8b465a

Οι χρήστες μάλιστα έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν μηνύματα με τα πλήκτρα που υπάρχουν στη συσκευή. Μάλιστα πρόκειται για ένα ρολόι με ανοιχτό λογισμικό, κάτι που επιτρέπει να στον οποιονδήποτε να το βελτιώσει ή να φτιάξει καινούριες εφαρμογές.

Όπως σημειώνεται, οι περισσότερες ψηφιακές συσκευές οι οποίες απευθύνονται σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης χρησιμοποιούν μέχρι στιγμής ως εργαλείο τον ήχο. Αυτό όμως δημιουργεί προβλήματα στους χρήστες γιατί είτε πρέπει να χρησιμοποιούν ακουστικά και να αποκόπτονται απ’ το εξωτερικό περιβάλλον είτε να παίρνουν όλες τις πληροφορίες χωρίς κάποια “ιδιωτικότητα”.

Μετά από τρία χρόνια ανάπτυξης της εφαρμογής η συσκευή είναι έτοιμη και αναμένεται ν’ αρχίσει να διανέμεται σε περίπου 140.000 υποστηρικτές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα τους θα είναι και ο Stevie Wonder.

Στις αρχές Μαρτίου αναμένονται περίπου 100.000 ρολόγια στο Λονδίνο και τον επόμενο χρόνο τα υπόλοιπα 40.000. 

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο







Πηγή: BoredPanda

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…