Newsroom

Newsroom

"Είμαστε εδώ για να εφαρμόζουμε μια πολιτική αναμόρφωσης, διάσωσης της χώρας"

Ο Υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ν. Ραγκούσης απαντώντας σε ερωτήσεις Δημοσιογράφων μετά τη συνάντηση με τον…

Ο Υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ν. Ραγκούσης απαντώντας σε ερωτήσεις Δημοσιογράφων μετά τη συνάντηση με τον νέο Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Καμίνη, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Είχαμε σήμερα μια πολύ ουσιαστική, πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον Δήμαρχο Αθηναίων, τον κ. Καμίνη, μια συζήτηση που πραγματοποιήθηκε μετά από δικό του αίτημα την περασμένη βδομάδα. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης για τον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, ο οποίος είναι δυστυχώς ένας Δήμος με πολλά προβλήματα σχεδόν σε όλους τους τομείς. Όπως θα κάνουμε και με τους υπόλοιπους Δήμους αλλά και τις Περιφέρειες της χώρας, ξεκινήσαμε σήμερα ένα ένα τα θέματα να δούμε πώς ακριβώς θα συνεργαστούμε καλύτερα για να φτάσουμε το γρηγορότερο δυνατό στις καλύτερες, στις πιο βιώσιμες λύσεις, πάντα, όπως έχουμε ξαναπεί με τελικό αποδέκτη της προσπάθειάς μας τον Αθηναίο πολίτη, που είναι και ο τελικός αποδέκτης των υπηρεσιών του Δήμου της Αθήνας.

Για το θέμα των σκουπιδιών ο Υπουργός δήλωσε:

Θέλω να ξεκαθαρίσω με τρόπο κατηγορηματικό ότι ο νόμος ο σχετικός με τις προσλήψεις είτε μόνιμου είτε προσωπικού έκτακτης απασχόλησης , όπως ακριβώς έχει διαμορφωθεί και ψηφιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο από τον Δεκέμβριο του 2009, ο 3812 δηλαδή, δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα να τροποποιηθεί σε κανένα από τα επιμέρους σκέλη του, σε καμία από τις επιμέρους διατάξεις του. Όλο το Δημόσιο, το σύνολο των Δήμων Όλοι οι Δήμοι της χώρας λειτουργούν στη βάση αυτού του νέου νομικού πλαισίου απρόσκοπτα, χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα, εδώ και ένα χρόνο τώρα.

Το Δημόσιο έχει δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους, οι Δήμοι έχουν δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους σε διάφορους τομείς, όχι μόνο στην καθαριότητα, όλοι έχουν καταφέρει προσαρμόζοντας τη λειτουργία τους στη βάση αυτού του νομικού πλαισίου, χωρίς κανένα πρόβλημα στις υπηρεσίες, το προσωπικό αυτό διαρκώς να προσλαμβάνεται μέσα από τις αξιοκρατικές και αντικειμενικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Θα ήθελα επίσης με την ευκαιρία αυτή για μια ακόμη φορά να διευκρινίσω για ότι η τελευταία εγκύκλιος που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο μέσω του προγράμματος Δι@ύγεια, σχετικά με την προσαρμογή στις τελευταίες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε καμία απολύτως περίπτωση δεν συνιστούσε ούτε ανανέωση συμβάσεων ούτε έγκριση νέων συμβάσεων προκειμένου, όπως θεωρήθηκε επειδή παρεξηγήθηκε, να αντιμετωπιστεί η τότε απεργία ή λευκή απεργία.

Δεν υπάρχει περίπτωση να τροποποιηθεί ο νόμος, δεν υπάρχει περίπτωση να μην εφαρμοστεί στο ακέραιο ο νόμος. Έπρεπε η δημοτική αρχή της Αθήνας, όπως κάνουν όλοι οι Δήμοι της χώρας, να είχε προκηρύξει, όπως πολύ σωστά είπε ο κ. Καμίνης πριν από λίγο, έγκαιρα τις θέσεις μέσω ΑΣΕΠ. Η απεργία αυτή νομίζω ότι είναι μια προσπάθεια που δεν πρέπει να συνεχιστεί, δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται εμείς να παρακολουθήσουμε απαθείς αυτό τον εκβιασμό που υφίσταται διαρκώς από αυτή τη δημοτική αρχή και από όσους επιλέγουν τέτοιες καταχρηστικές τακτικές να έχουν σε ομηρία τους δημότες της Αθήνας δημιουργώντας τόσο σοβαρά προβλήματα στη δημόσια υγεία .

Πρέπει η δημοτική αρχή να προκηρύξει τις θέσεις, αλλιώς θα είναι υπόλογη και απέναντι στον Εισαγγελέα. Υπάρχουν και ποινικές ευθύνες. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να παραμένουν στο απυρόβλητο κάνουν πολύ μεγάλο λάθος.

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα παράτασης. Δεν το έχει ζητήσει κανένας σε όλη την Ελλάδα, φορέας, Δήμος κλπ. Αυτή η ιδιότυπη κατάσταση ανθρώπων που θέλουν να συντηρήσουν πραγματικότητες που έχουν προ πολλού ξεπεραστεί από τους Έλληνες δεν μπορεί να συνεχίζεται.

Σχετικά με την άφιξη του Στρος Καν στην Αθήνα:

Θα πάει στη Βουλή και οι βουλευτές που είναι στην αρμόδια επιτροπή θα του θέσουν ερωτήματα. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να ρωτάμε. Είμαστε εδώ για να εφαρμόζουμε μια πολιτική αναμόρφωσης, διάσωσης της χώρας. Μέρος της πολιτικής αυτής είναι ο μηχανισμός στήριξης χάρη στον οποίο η χώρα εξασφάλισε 110 δις ευρώ και μπορεί σήμερα για παράδειγμα να συζητάει για Καλλικράτη , δήμους και τομέα καθαριότητας.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…