Newsroom

Newsroom

Εικονικά τιμολόγια 88,240 εκατ. ευρώ εντόπισε το ΣΔΟΕ

Λαβράκια εκατομμυρίων ευρώ εντόπισε το ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε το Φεβρουάριο. Ιατροί απέκρυπταν εισοδήματα, εταιρείες εξέδιδαν εικονικά…

Λαβράκια εκατομμυρίων ευρώ εντόπισε το ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε το Φεβρουάριο. Ιατροί απέκρυπταν εισοδήματα, εταιρείες εξέδιδαν εικονικά τιμολόγια εκατομμυρίων ευρώ, υπεξαιρέσεις ακόμη και λαθρεμπόριο χρυσού είναι μόνο μερικά από τα όσα εντόπισε το ΣΔΟΕ.

Συγκεκριμένα, στην Αττική 11 επιχειρήσεις εξέδωσαν εικονικά και πλαστά τιμολόγια ύψους 88,240 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της κατασκευής και συντήρησης διαφημιστικών πινακίδων, στην κλωστοϋφαντουργία και στο εμπόριο χημικών, ενώ εντοπίστηκαν και άλλες 21 επιχειρήσεις, οι οποίες έλαβαν εικονικά τιμολόγια ύψους 7.220.000 προκειμένου να αυξήσουν τα έξοδά τους και να αποφύγουν την καταβολή ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος.

Εντύπωση όμως προκαλούν ένας συνταξιούχος που εξέδωσε 365 εικονικά στοιχεία ύψους 4.081.000 ευρώ και μια Ομοσπονδία ατομικού αθλήματος που εξέδωσε 15 πλαστά στοιχεία και δύο εικονικά τιμολόγια ύψους 150.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, κατά τη διάρκεια ελέγχων εντοπίστηκαν ακόμη δύο γιατροί οι οποίοι απέκρυψαν εισοδήματα 2,472 εκατ. ευρώ ο πρώτος και 188.000 ευρώ ο δεύτερος. Παράλληλα σε έλεγχο προγραμμάτων Κονδυλίων Ερευνών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης εντοπίστηκαν 129 δικαιούχα πρόσωπα τα οποία απέκρυψαν αμοιβές ύψους 1.693.000 ευρώ.

Στη Μυτιλήνη ένας υπάλληλος του Δικηγορικού Συλλόγου φέρεται να υπεξαίρεσε από το 2006 έως και το 2011, το ποσό των 1,160 εκατ. ευρώ. Ο υπάλληλος δεν απέδιδε τους παρακρατούμενους φόρους καθώς επίσης και τα μερίσματα.

Λαθρεμπόριο χρυσού και κάναβη

Στο μεταξύ μια χρυσοφόρα μπίζνα είχε σκαρφιστεί ένας έλληνας υπήκοος στην Αλεξανδρούπολη. Κατόρθωνε να αποκομίζει αρκετές χιλιάδες ευρώ από αγοραπωλησία χρυσού, ο οποίος προέκυπτε από τήξη κοσμημάτων. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιων του Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.

Την ίδια ώρα μια ποσότητα 68 κιλών κάναβης κατασχέθηκε από υπαλλήλους του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής. Οι υπάλληλοι εντόπισαν την ποσότητα κάνναβης σε εταιρεία αποθήκευσης και μεταφοράς εμπορευμάτων στον Ασπρόπυργο, μέσα ψυγείο. Όπως προέκυψε από την έρευνα, το ψυγείο είχε αγοραστεί λίγες μέρες πριν στην Κόρινθο από δύο άτομα αλβανικής καταγωγής.

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως