Εικόνες ντροπής στην Περιφέρεια Αττικής: Στα σκουπίδια η βοήθεια πολιτών για τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία-Συρία

Τις απίστευτες εικόνες με εκαντοντάδες πεταμένα ρούχα, πάνες και τρόφιμα, έξω από το κέντρο διαχείρισης και αποθήκευσης της Περιφέρειας έφεραν φωτορεπόρτερ, όπως ο Γιώργος Μουτάφης.

perifereia seismoss

Σκηνές που αποτελούν όνειδος για την χώρα μας και που φυσικά προκαλούν καχυποψία στους πολίτες που ενδιαφέρθηκαν και κινητοποιήθηκαν για να συνεισφέρουν στους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία.

Η εικόνα που αντίκρισε σήμερα το πρωί, έξω από το κέντρο διαχείρισης και αποθήκευσης της Περιφέρειας Αττικής ο φωτορεπόρτερ, Γιώργος Μουτάφης, ήταν πραγματικά αποκαρδιωτική. Εκατοντάδες κόσμου προσπαθώντας να απαλύνει τον πόνο των χτυπημένων από τον εγκέλαδο, γειτόνων μας, προσκόμισε τόνους προϊόντων στην Περιφέρεια, προκειμένου αυτή να τα περισυλλέξει και να τα μεταφέρει το προσεχές διάστημα στις περιοχές που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό της 6ης Φλεβάρη.

Ανάμεσα στα πράγματα που ζητήθηκαν από τους υπεύθυνους, ήταν και ρούχα, πάνες και τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα οποία και θα δίνονταν στους εκατοντάδες χιλιάδες πλέον άστεγους, Τούρκους και Σύρους συνανθρώπους μας.

Φαίνεται, ωστόσο, πως οι υπεύθυνοι της Περιφέρειας, όχι απλά δεν έφεραν εις πέρας το έργο που είχαν αναλάβει, ώστε να πακετάρουν και να αποστείλουν το σύνολο των ρούχων στους σεισμοπαθείς, αλλά δεν σεβάστηκαν ούτε στο ελάχιστο το ενδιαφέρον των πολιτών που συνέβαλαν στο εν λόγω εγχείρημα.

pereifereia 1

Πεταμένα σαν σκουπίδια στους δρόμους γύρω από το κτήριο το κέντρο διαχείρισης, στο έλεος των όποιων πλιατσικολόγων. Γάλατα εκτεθειμένα και ανοιγμένα, συσκευασίες με πάνες ξεσκισμένες και πάρα πολλά ρούχα, εκ των οποίων κάποια είχαν συλλεχθεί από τον Δήμο Αμαρουσίου, συνθέτουν την ντροπιαστική εικόνα.

Το Κουτί της Πανδώρας εξασφάλισε επιπλέον φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο, που προκαλούν οργή και δεκάδες ερωτήματα.

perifereia

Μόλις χθες ο Γιώργος Πατούλης, παρουσίαζε μια εικόνα αρτιότητας και απόλυτου ελέγχου με αναρτήσεις της στο Faceboοk, τονίζοντας πως 50 οχήματα της Περιφέρειας Αττικής ήταν έτοιμα για αναχώρηση σήμερα, Κυριακή στις 10 το πρωί από το ΣΕΦ, ως κομβόι της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας.

pereifereia 2

«Πάνω από 110 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», του ΙΣΑ και των δήμων της Αττικής» όπως χαρακτηριστικά γραφόταν στην ανάρτηση, ενώ ο ίδιος ο Περιφερειάρχης έστειλε «μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς η τεράστια ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα μας συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους γείτονές μας».
Το Κουτί της Πανδώρας επιχείρησε επανειλημμένως να επικοινωνήσει με τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη για να λάβει τη δική του εξήγηση για το θέμα αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό μέχρι τη δημοσιοποίηση του παρόντος ρεπορτάζ.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη