Newsroom

Newsroom

Έξι χρόνια μετά το "Μαβί Μαρμαρά" η Τουρκία ετοιμάζεται να στείλει πλοίο στη Γάζα

Η Τουρκία σχεδιάζει να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ, που πρόσθεσε ότι η στήριξη στον Παλαιστινιακό λαό θα συνεχιστεί «αυξανόμενη» στο μέλλον.

57ad993b1dc52430578b4e5a

Ο Γιλντιρίμ συναντήθηκε με τον υπουργό εξωτερικών της Παλαιστίνης στις 11 Αυγούστου κατά την διάρκεια της οποίας ειπώθηκε πως το φορτίο θα σταλεί στα μέσα Σεπτεμβρίου στ πλαίσιο θρησκευτικής γιορτής των Μουσουλμάνων.

Η Τουρκία εκθείασε την στήριξη της Παλαιστινιακής Αρχής κατά της Οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν που σύμφωνα με την Hurriyet φέρεται να βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου κατά το οποίο 240 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 2200 τραυματίστηκαν

Να θυμίσουμε πως στις 31 Μαΐου 2010 οι Ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν, μετά από προειδοποιήσεις, σε νηοπομπή του διεθνούς κινήματος Free Gaza. Σκοπός της νηοπομπής ήταν να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους της Λωρίδας της Γάζας. Η νηοπομπή αρνήθηκε την πρόταση της Ισραηλινής κυβέρνησης να πλεύσει στο λιμάνι του Ασντόντ. Σύμφωνα με την πρόταση, η Ισραηλινή κυβέρνηση αρχικά θα έλεγχε την ανθρωπιστική βοήθεια (κάποια αντικείμενα όπως το τσιμέντο απαγορεύεται να διανεμηθούν στην Γάζα) και κατόπιν θα επέτρεπε να διανεμηθεί η βοήθεια στη Γάζα (ή ακόμη επιτρέποντας του οργανωτές της αποστολής να διανέμουν την βοήθεια).

Από την συμπλοκή που ακολούθησε στο πλοίο «Μαβί Μαρμαρά» σκοτώθηκαν 9 ακτιβιστές σύμφωνα με τους Ισραηλινούς και τραυματίσθηκαν εξήντα καθώς και έξι Ισραηλινοί στρατιωτικοί.

Οι 9 νεκροί ήταν Τούρκοι με αποτέλεσμα οι σχέσεις Άγκυρας-Τελ Αβίβ να φτάσουν σε ακραία σημεία.

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

ΟΣΦΠ Πόλο 3

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στην Ισπανία την Μπαρτσελονέτα για την 5η αγωνιστική του Β΄ ομίλου…

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

tanks israel

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απειλεί εδώ και μήνες να εισέλθει στη Ράφα.