Newsroom

Newsroom

Έχει σημασία ποιανού είσαι εχθρός και φίλος – Η ανάρτηση του Κ. Βαξεβάνη στο Facebook

«Το θέμα δεν είναι το Documento , αλλά το γεγονός πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εκφράζει τον αυταρχισμό της προσπαθώντας να σιωπήσει ένα ενοχλητικό γι αυτήν Μέσο Ενημέρωσης. Υπάρχει κάποιος που το αμφισβητεί αυτό ως γεγονός;»

bank phrom Tzm3Oyu 6sk unsplash

“Αν είσαι καλός πού είναι οι οχτροί σου”, έλεγε ο διανοούμενος της Αριστεράς, Μενέλαος Λουντέμης.

Τη φράση αυτή τη σκέφτομαι συχνά όποτε κάποιος δηλώνει “οχτρός” . Έχουν μαζευτεί μπόλικοι ολόγυρα και κάποιοι απ αυτούς είναι και απρόκλητοι. Αλλά επειδή είναι χρήσιμο για τα συμπεράσματα, θα επικαλεστώ και τον Λένιν ο οποίος έλεγε “πως αν σε επαινεί ο εχθρός αναρωτήσου πού έκανες το λάθος”. Λάθη, δόξα τω Θεώ ή τον Λένιν, κάνω μπόλικα, αλλά εχθρός ακόμη δεν μου άναψε κερί, ούτε έψαλε το “ωσαννά” για χάρη μου.

Γιατί τα λέω αυτά; Γιατί αν δεν πεις την αλήθεια την ώρα που πρέπει, θα επικρατήσει το ψέμα που θα εμφανιστεί με την ισχύ αλήθειας.

Την προηγούμενη βδομάδα, 77 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή, με την οποία ζητούν από την κυβέρνηση να απαντήσει γιατί το Documento έχει αποκλειστεί από τη διαφημιστική καμπάνια για την πανδημία και γιατί συνεχίζει την προσπάθεια στραγγαλισμού της εφημερίδας.

Δηλαδή οι πλειοψηφία της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε ένα θέμα που αφορά τη ελευθερία του Τύπου και τη Δημοκρατία. Το θέμα δεν είναι το Documento , αλλά το γεγονός πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εκφράζει τον αυταρχισμό της προσπαθώντας να σιωπήσει ένα ενοχλητικό γι αυτήν Μέσο Ενημέρωσης.

Υπάρχει κάποιος που το αμφισβητεί αυτό ως γεγονός; Υπάρχει κάποιος που δεν το βλέπει; Υπάρχει κάποιος από το κόμμα της Αριστεράς που δεν το θεωρεί επικίνδυνο ως φαινόμενο;

Οι βουλευτές που κατέθεσαν την Ερώτηση, ούτε φίλοι μου είναι, ούτε γνωριζόμαστε με τους περισσότερους. Mε πολλούς από αυτούς μάλιστα έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις, ενώ κάποιοι έχουν επικριθεί από το Documento.

Oι 77 αυτοί βουλευτές όμως, έκαναν το Κοινοβουλευτικό τους χρέος και το χρέος απέναντι στη Δημοκρατία. Ζήτησαν εξηγήσεις για μια αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Τους ευχαριστώ γι αυτό, όπως και οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα και πρέπει να τους ευχαριστεί και όποιος νοιάζεται μην καταντήσει αυτή η χώρα Ουγγαρία του Νότου.

Με εξαίρεση τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ , που δεν συνηθίζεται να υπογράφει τέτοιες Ερωτήσεις , οκτώ βουλευτές δεν υπέγραψαν την Ερώτηση.

Ο αριθμός όσων υπέγραψαν (ή μάλλον όσων δεν υπέγραψαν) δεν θα είχε καμία σημασία, αν δεν υπήρχε ρεπορτάζ που εμφάνιζε όσους δεν υπέγραψαν, ως αντιπαθούντες το Documento. Φυσικά και αυτό με ενοχλεί, όχι γιατί υπάρχει πιθανότητα να μην γουστάρουν την εφημερίδα (αυτό είναι δικαίωμά τους), αλλά γιατί αν ισχύει φαίνεται πως είναι οπαδοί μιας Δημοκρατίας με προαπαιτούμενα και μιας Αριστεράς ειδικού σκοπού. Εξαρτούν δηλαδή τη στάση τους απέναντι σε μια απειλή των θεσμών, από τα γούστα και τις αντιπάθειές τους.

Το ουσιαστικό θέμα για μένα, το οποίο είναι βαθιά πολιτικό, είναι πως πρώτος ο Άδωνης Γεωργιάδης και στη συνέχεια το σύνολο των συστημικών Μέσων, θεοποίησαν όσους δεν υπέγραψαν την Ερώτηση και τους εμφάνισαν ως τους καλούς και σοβαρούς του ΣΥΡΙΖΑ. Οι οχτροί τους δηλαδή τους δίνουν εύσημα.

Το σύνολο των sites που ελέγχονται από τον Μητσοτάκη, έντεχνα, αλλά όχι χωρίς βάση, εμφάνισαν την εφημερίδα, την αφεντιά μου και τον Γιώργο Λακόπουλο, ως αυτούς που προσπαθούν να “ποδηγετήσουν το ΣΥΡΙΖΑ” (όπως έγραψε ο Άδωνης) και να στρέψουν εκεί που θέλουν το κόμμα. Νοιάστηκε ο Άδωνης για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

Λέω όχι χωρίς βάση, γιατί ο ίδιος ο Γραμματέας του κόμματος, λίγο μετά τον Άδωνη επανέλαβε τα περί προσπάθειας να παρέμβουν εξωγενώς στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερος μεν, συμβατός με τον Άδωνη δε. Κάθε δημοσιογράφος δηλαδή που γράφει για ένα κόμμα ή έναν πολιτικό, θέλει να ορίσει την κομματική πραγματικότητα. Όταν η “Αυγή” γράφει για τον Μητσοτάκη θέλει να ελέγξει τη ΝΔ ή κάνει αυτό που πρέπει να κάνει μια εφημερίδα;

Είναι προσβλητικό για τους 77 βουλευτές του κόμματος που υπεράσπισαν τη Δημοκρατία να εμφανίζονται ως χειραγωγημένοι , κακοί, καιροσκόποι έναντι των καλών που δεν υπέγραψαν την ερώτηση.

Αυτό που βλέπουν τα δικά μου μάτια (και έχουν δει πολλά αυτά τα 30 χρόνια δημοσιογραφίας) είναι πως το σύστημα, με σύστημα, διαμορφώνει μια επετηρίδα σοβαρών και αρεστών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τους οποίους αντιπαραβάλει με όσους δίνουν μάχες, συγκρούονται ή επιμένουν να ελέγχουν την εξουσία. Ο Μητσοτάκης δια των sites και των εφημερίδων που ελέγχει, μοιράζει πιστοποιητικά κόσμιας Αντιπολίτευσης και πολιτικής ορθότητας σε ομάδα Αριστερών βουλευτών.
Το γιατί το κάνει ο Μητσοτάκης το καταλαβαίνει ο καθένας. Το γιατί αρέσει στους βραβευμένους δεν μπορώ να καταλάβω.

Αγαπητοί σύντροφοι, παραμένω εχθρός του συστήματος και του κάθε Μητσοτάκη που το εκπροσωπεί. Αν εσείς θέλετε να δείχνετε εμένα ως εχθρό ή τους εργαζόμενους του Documento, είναι δικαίωμά σας. Δεν θα σας υποδείξω εγώ τους εχθρούς. Απλώς έπρεπε να σας απασχολεί πως αυτοί σαν δείχνουν ως φίλους. Εμένα μου αρκεί που με έχουν εχθρό.

ΥΓ Συμφωνώ με όσους βουλευτές έθεσαν θέμα να γίνει Ερώτηση για το σύνολο των αποκλεισμένων Μέσων. Απορώ πως δεν το έχουν κάνει τόσο καιρό . Απορίας άξιο είναι και γιατί το θυμήθηκαν όταν είδαν την Ερώτηση για το Documento το οποίο είχε δημοσιοποιήσει το πρόβλημα με επανειλημμένη αρθρογραφία.

Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Πιτσιρικάς

Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Ο μικρός ταξίδευε για τη Σύρο από τον Πειραιά αλλά από ότι φαίνεται δεν ήταν…

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

ΕΡΤ

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

Η παρουσιάστρια της ΕΡΤ υποδέχθηκε στην εκπομπή «Συνδέσεις» την μητέρα του αδικοχαμένου στην άσφαλτο, Αδαμάντιου…