Newsroom

Newsroom

Εγκρίθηκε η πρώτη δόση για το επίδομα θέρμανσης

Εγκρίθηκε σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών η πρώτη δόση για όσους δικαιούνται επίδομα θέρμανσης, η οποία ανέρχεται σε 22 εκατ.…

Εγκρίθηκε σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών η πρώτη δόση για όσους δικαιούνται επίδομα θέρμανσης, η οποία ανέρχεται σε 22 εκατ. ευρώ, ενώ αποφασίστηκε η εκταμίευση του ποσού των 8 εκατ. ευρώ προς τους Δήμους  για να προμηθεύσουν με πετρέλαιο τις σχολικές μονάδες.

Το επίδομα θέρμανσης θα λάβουν:

Άγαμοι που είχαν συνολικό εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ το 2012 και ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ.

Έγγαμοι με συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

Μονογονεϊκές οικογένειες με συνολικό εισόδημα μέχρι 43.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Για τις οικογένειες με παιδιά το εισοδηματικό κριτήρια προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος είναι η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης και μόνο για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν ως κύριες κατοικίες, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα είτε ιδιοκατοικούνται.

Εξαιρούνται από τη χορήγηση του επιδόματος τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών ή σκάφη άνω των 8 μέτρων ή αεροσκάφη ή δεξαμενές κολύμβησης.

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…