Εγκλήματα

«...η “εθνική επανάσταση” [...] αξιώνει να υπαγάγει όλα τα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα στην άμεση και βίαιη αποκάθαρση της φυλής, πράγμα εντελώς αδύνατον σε οποιαδήποτε σύγχρονη χώρα.

43949331

Ο Μεσαίωνας μπορεί να έτρεφε τέτοιες αυταπάτες· ο σύγχρονος κόσμος όμως, με την αλληλεξάρτηση των συμφερόντων, των λαών και των κρατών, με το οικουμενικό πνεύμα που δημιουργεί η πρόοδος των τεχνών, των επιστημών και της βιομηχανίας, δεν μπορεί να ενστερνίζεται μια τέτοια παιδαριώδη και συγχρόνως τραγική αντίληψη.

Το αντιεβραϊκό μένος είναι της ίδιας τάξεως με το αντιδημοκρατικό μένος με το οποίο ο ρατσισμός ελπίζει να εγκαθιδρύσει οριστικά την κυριαρχία του…». 

Με αφορμή τη δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, μια πολιτική τοποθέτηση δημοσιογράφου (ανώνυμου): εφημερίδα LeTemps, 2.4.1933 (παρατίθεται στο νεοεκδοθέν στα ελληνικά βιβλίο του Ντανιέλ Σναϊντερμάν «Βερολίνο 1933», εκδόσεις Πόλις, Σεπτέμβριος 2020). Όταν το τέρας είχε ανέβει στην εξουσία, είχε κάψει το Ράιχστακ, εξαφάνιζε κομμουνιστές και σοσιαλιστές και ετοιμαζόταν για τον εξευτελισμό και την εξολόθρευση του εβραϊκού πληθυσμού. Ομοιότητες πολλές. Οι ναζί δεν αλλάζουν ιδέες ούτε πρακτικές. 

Επίσης, δεν αλλάζουν οι δημοσιογράφοι… Ποιοι τους έφερναν στα σπίτια μας, στα σαλόνια μας, στον καφέ μας με τα πάνελ και τα πρωτοσέλιδά τους για τα παιδιά με τα μαύρα»…

Και συνεχίζει αμέσως μετά ο ανώνυμος συντάκτης της LeTemps:  «Και αυτό που δίνει την εντύπωση ότι η χιτλερική μέθοδος του εκφοβισμού και της βάναυσης καταπίεσης δύναται να φέρει καρπούς […] είναι η αδυναμία των κομμάτων, της δημοκρατίας, κάποιων οργανώσεων που θεωρούνταν τόσο στιβαρές, να αντιδράσουν στη ρατσιστική επιβολή. […] Το καθολικό Κέντρο, που ενδίδει πειθήνια στις διαθέσεις της χιτλερικής δικτατορίας και υπερψηφίζει την εκχώρηση απεριόριστων εξουσιών στον “Φύρερ”, αυτό τον μέχρι πρότινος αδιάλλακτο εχθρό του ο οποίος το απέκλεισε από την εξουσία· η σοσιαλδημοκρατία, που αρνείται να αγωνιστεί ενάντια σε όσους διακηρύσσουν την ακλόνητη πρόθεσή τους να την εξολοθρεύσουν· το Κομμουνιστικό Κόμμα, που αποδέχεται τη συντριβή του· οι συντηρητικοί εθνικιστές –χωρίς τη συνδρομή των οποίων η νίκη των ναζί θα ήταν αδύνατη–, που υφίστανται τη σκληρή κηδεμονία των εθνικοσοσιαλιστών, όπως αποδεικνύει η υπαγωγή της οργάνωσης “Χαλύβδινο Κράνος” στα χιτλερικά τάγματα εφόδου – όλα αυτά δείχνουν σε ποιο σημείο βρίσκεται πλέον ο γερμανικός λαός».

Σήμερα το ακροκεντρώο κέντρο χορεύει τάνγκο με τους εθνικιστές, η σοσιαλδημοκρατία χάνεται στις κοντόφθαλμες τακτικές της και οι ναζί με τη συνδρομή 500.000 συνοδοιπόρων τους στην ακραία σκέψη και πρακτική έχουν δραπετεύσει στην Ευρωβουλή ή σε άλλα κόμματα κι έχουν αντικαταστήσει τον Εβραίο με τον μετανάστη…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή