Newsroom

Newsroom

Έγκλημα στους Αγίους Αναργύρους: Ποια τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

Το κίνητρο που όπλισε το χέρι του 46χρονου αρχιφύλακα, Χρήστου Ζαπαντιώτη να σκοτώσει τη σύζυγο, την κόρη του, και την πεθερά του λίγο πριν βάλει τέλος στη ζωή του εξετάζει η αστυνομία.

5a38e8f61dc524c32f8b45d3

Το αρχικό σενάριο που από την πρώτη στιγμή εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ είναι αυτό των οικογενειακών διαφορών. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο 46χρονος αστυνομικός είχε συχνά εντάσεις με την πεθερά του. Ο λόγος ήταν πως επιθυμούσε να φύγει η πεθερά του από το συγκεκριμένο σπίτι, προκειμένου να γίνει ιατρείο για τη σύζυγό του, η οποία ήταν γιατρός.

Επίσης, οι αρχές ερευνούν η αιτία της διαφωνίας τους να ήταν το ενδεχόμενο να ήθελε να του γράψει άλλο ακίνητο. Σχετικά με τον λόγο που αποφάσισε να σκοτώσει τη σύζυγό του, εκτιμάται ότι ενδεχομένως εκείνη να του ζήτησε να φύγει από το σπίτι ή ακόμα και διαζύγιο.


Παράλληλα, η αστυνομία θέλει να εξακριβώσει αν ο αρχιφύλακας πήγε αποφασισμένος να σκοτώσει ή αν έχασε τον έλεγχο πάνω στον καβγά.

Η εικόνα πάντως που αντίκρισαν χθες οι αστυνομικοί μπαίνοντας στο σπίτι, τους σόκαρε αφού βρήκαν και τους τέσσερις μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Σήμερα το πρωί, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών αναμένεται να διενεργηθεί νεκροτομή στις τέσσερις σορούς, ώστε να διαλευκανθούν τα αναπάντητα ερωτήματα για το πώς στήθηκε το σκηνικό του θανάτου στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου.

Η πρώτη εκτίμηση ότι μεταξύ της δολοφονίας της συζύγου του και τη δική του αυτοκτονία μεσολάβησε τουλάχιστον μία με μιάμιση ώρα δείχνει ότι ο 47χρονος μετά το φονικό περιπλανήθηκε στο διαμέρισμα σκεπτόμενος τι να κάνει μέχρι να πάρει την απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του, πλάι στο κρεβάτι της κόρης του. Οι ιατροδικαστικές εκτιμήσεις τοποθετούν το έγκλημα γύρω στις 2-3 π.μ. της Δευτέρας.


Διαβάστε επίσης: Άγιοι Ανάργυροι: Ο αστυνομικός επί μία ώρα σκεφτόταν να αυτοκτονήσει

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…