Newsroom

Newsroom

Έφτασε το…ιδανικό πληκτρολόγιο – Καθαρίζεται μόνο του και αναγνωρίζει τον χρήστη του

Ένα αυτοκαθαριζόμενο, αυτοτροφοδοτούμενο ενεργειακά πληκτρολόγιο το οποίο είναι σε θέση να αναγνωρίζει τον χρήστη με βάση τον τρόπο που εκείνος…

smartkeyboar

Ένα αυτοκαθαριζόμενο, αυτοτροφοδοτούμενο ενεργειακά πληκτρολόγιο το οποίο είναι σε θέση να αναγνωρίζει τον χρήστη με βάση τον τρόπο που εκείνος πληκτρολογεί παρουσιάστηκε στο ACS Nano.

Το “έξυπνο” πληκτρολόγιο θα μπορεί να εμποδίσει μη εξουσιοδοτημένους χρήστες από το να αποκτούν άμεση πρόσβαση σε υπολογιστές.

Ο τρόπος αυτός είναι, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, ασφαλής, οικονομικός και φιλικός προς τον χρήστη. 

selfpoweredi

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το πληκτρολόγιο ” μπορεί να αντιληφθεί μοτίβα πληκτρολόγησης, που περιλαμβάνουν την πίεση στα πλήκτρα και την ταχύτητα, διακρίνοντας τον ένα χρήστη από τον άλλον. Ακόμη και αν κάποιος γνωρίζει τον κωδικό, δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή, καθώς πληκτρολογεί διαφορετικά”.

Σημειώνεται ότι η ενέργεια που συλλέγεται προέρχεται από αυτήν καθαυτήν τη διαδικασία της πληκτρολόγησης ενώ ταυτόχρονα η ειδική επικάλυψη που υπάρχει απομακρύνει τη σκόνη και τη βρωμιά.

1 selfpoweredi

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

δημος βερυκιοσ

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

Τον έντονο προβληματισμό της κυβέρνησης σχετικά με τη δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη αποκάλυψε ο Δήμος…