Εφτά χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη – Οι κινητοποιήσεις

Πέρασαν εφτά χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος έπεσε νεκρός στα Εξάρχεια σαν σήμερα από τη σφαίρα του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα που συνοδευόταν από τον συνάδελφο του, Βασίλη Σαραλιώτη. 

epeteios dolofonias aleksandrou grigoropoulou 3

Πέρασαν εφτά χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος έπεσε νεκρός στα Εξάρχεια σαν σήμερα από τη σφαίρα του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα που συνοδευόταν από τον συνάδελφο του, Βασίλη Σαραλιώτη. 

Οι σημερινές φορτισμένες διαδηλώσεις πραγματοποιούνται στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη και για τα ανεκπλήρωτα αιτήματα της εξέγερσης του 2008, που πυροδότησε η δολοφονία του.

Στα σχετικά καλέσματα εκφράζεται η οργή και η αγανάκτηση για την αστυνομική καταστολή, την κατάσταση στην Παιδεία και την οικονομία, όπως η ανεργία στους νέους.

Η συνέλευση της κατάληψης του Πολυτεχνείου καλεί σε πορεία στις 12 στα Προπύλαια.

Τα μαθητικά συμβούλια, οι φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία και αριστερές οργανώσεις θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 2.00 μ.μ. στα Προπύλαια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στην πορεία και καλεί στη 1 μ.μ. στα Προπύλαια. Στις 2 μ.μ. καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Λαϊκή Ενότητα. 

Καλέσματα έχουν γίνει και από το ΕΕΚ, την ΟΚΔΕ, την η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία.

Η Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας και οι «Αναρχικοί-Αναρχικές, Αντιφασίστες-Αντιφασίστριες» καλούν στις 6 μ.μ., σε μεγάλη διαδήλωση.

Στο κάλεσμα που έχει εκδώσει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «το σχέδιο των νεοφιλελεύθερων δυνάμεων για την νεολαία παραμένει μέχρι και σήμερα ένα, το να γίνουμε η χαμένη γενιά. Απέναντι στην καταστολή των ζωών μας, απέναντι σε μία λογική που επαναπαύεται με το γεγονός πως οι νέοι άνθρωποι βιώνουν τη ανεργία, την μετανάστευση, την επισφάλεια οφείλουμε να μην ξεχνάμε πως το μέλλον είναι οι νέοι άνθρωποι που θέλουν να δημιουργήσουν και να πρωτοστατήσουν στις μεγάλες ανατροπές που έχει ανάγκη τόσο η Ελλάδα όσο και ολόκληρη η Ευρώπη»

Η  ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει πως «οι διαδηλώσεις στην επέτειο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου δεν είναι μια ακόμα “ρουτίνα”. Αλλά ένας κρίκος στην αλυσίδα των κινητοποιήσεων του εργατικού, λαικού και νεολαίστικου κινήματος. Για δουλειά ενάντια στην κόλαση της ανεργίας και της ελαστικής εργασίας. Για παιδεία, ενάντια στην κατάρτιση της αγοράς και τους ταξικούς φραγμούς στην μόρφωση. Για ελευθερία ενάντια στην κλιμάκωση της αντιδραστικής επίθεσης σε όλη την Ευρώπη, την ποινικοποίηση των αγώνων, την καταστολή, την μόνιμη επιτήρηση που ξεκινάει από την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και τις διακρίσεις ενάντια στην νεολαία, και φτάνει στην χρήση του ευρωεντάλματος για την έκδοση των 5 νέων στην Ιταλία και το φακέλωμα χιλιάδων νέων -κυρίως-, στα γήπεδα».

«Επτά χρόνια μετά, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη συνέχιση της μνημονιακής καταστροφής, αυτή τη φορά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να έχει αναλάβει την επιβολή των απαιτήσεων των δανειστών. Η αποπληρωμή του ληστρικού χρέους και η με κάθε κόστος παραμονή στην Ευρωζώνη εξακολουθούν να διαμορφώνουν συνθήκη κοινωνικής καταστροφής», σημειώνει η Λαϊκή Ενότητα.

Δρακόντεια μέτρα από την αστυνομία

Δρακόντεια μέτρα έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ. για τη «μαύρη» επετείου, αφού όλες οι διμοιρίες των ΜΑΤ είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σε συνδυασμό με τις άλλες δυνάμεις, οι αστυνομικοί που θα συμμετάσχουν στα δρακόντεια μέτρα θα ξεπεράσουν τις 5.000.

Αποφασίστηκε στις συγκεντρώσεις και τις πορείες των μαθητών, αλλά και των αριστερών οργανώσεων και αναρχικών, να εφαρμοστεί η ίδια τακτική που εφαρμόστηκε και στην πορεία του Πολυτεχνείου, δηλαδή στενή επιτήρηση από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Αυστηρή αστυνομική επιτήρηση θα εφαρμοστεί γύρω από την περιοχή των Εξαρχείων, στο Πολυτεχνείο, στο υπουργείο Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας, πολιτικά γραφεία και άλλα κτίρια και υπηρεσίες.

Ταυτόχρονα υπάρχουν οδηγίες προς τους αστυνομικούς να δράσουν αποτελεσματικά σε περίπτωση καταστροφών και οι έλεγχοι θα είναι έντονοι σε όλη την Αθήνα.

Ανάλογα μέτρα έχουν προγραμματιστεί και για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη