Newsroom

Newsroom

Εφιαλτική νύχτα στην Ηλεία – Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά

Σοβαρές υλικές ζημιές έχουν υποστεί στάβλοι, αγροικίες αλλά και σπίτια που βρίσκονται περιμετρικά της Κρέστενας

ΕΚ - Πυρκαγια Ηλεια

Του Μάκη Νοδάρου

Ο πύρινος εφιάλτης των πυρκαγιών του 2007 επέστρεψε στην Ηλεία σκορπίζοντας για μια ακόμη φορά τον όλεθρο και την καταστροφή σε δάση, καλλιέργειες και αγροικίες.

Η νύχτα που πέρασε για τους κατοίκους των περιοχών Κρέστενας , Γρύλου, Βρύνας , Φρίξας και Σκυλουντίας ήταν εφιαλτική καθώς με ό,τι μέσα διαθέτουν προσπάθησαν να σώσουν τις περιουσίες τους από την πύρινη λαίλαπα.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν στην περιοχή τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα . Στο σημείο βρίσκονται 159 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο, «Όλυμπος».

Όπως είπε στο documentonews.gr ο δασάρχης Ολυμπίας Βασίλης Γιακουμής, το μέτωπο της φωτιάς προς Γρύλο και Βρύνα είναι ενεργό και το πιο επικίνδυνο και εκεί έχει επικεντρωθεί η προσπάθεια των Πυροσβεστικών Δυνάμεων .

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μέχρι αυτή την ώρα η φωτιά έχει αποτεφρώσει πάνω από 10.000 στρέμματα δάσους το οποίο είχε αναγεννηθεί από τις φωτιές του 2007 .

Σοβαρές υλικές ζημιές έχουν υποστεί στάβλοι, αγροικίες αλλά και σπίτια που βρίσκονται περιμετρικά της Κρέστενας η οποία και απειλήθηκε κάποια στιγμή χθες το απόγευμα άμεσα από τον πύρινο εφιάλτη.

Στην μάχη με τις φλόγες βρίσκεται ο δήμαρχος της Κρέστενας Σάκης Μπαλιούκος. Σε δηλώσεις του στο documentonews.gr ανέφερε ότι η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα είναι σήμερα κάπως καλύτερη . Με δική του παρέμβαση πέντε ηλικιωμένοι από το χωριό Γρύλος που αντιμετώπισαν προβλήματα αναπνευστικά λόγω του καπνού , μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο του Πύργου.

Στον γειτονικό δήμο Ζαχάρως όλα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα καθώς δεν αποκλείεται αν δυναμώσει ο αέρας , η φωτιά να επεκταθεί και σε αυτόν.

Όπως ανέφερε στο Documentonews.gr ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος , τα μηχανήματα του δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να επέμβουν όπου χρειαστεί ενώ ενημερωμένοι σχετικά είναι και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων.

«Ελπίζουμε να μη ξαναζήσουμε τον εφιάλτη του 2007…» – ανάφερε ο κ. Αλεξανδρόπουλος.

Οπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο , ο υπουργός προστασίας του πολίτης Τάκης Θεοδωρικάκος θα μεταβεί εκτάκτως σήμερα στην  Κρέστενα όπου στις 11πμ θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και στο δημαρχείο. –

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη