Newsroom

Newsroom

Εξερευνήστε τα Ιμαλάια – Μάθετε πώς (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια νέα εφαρμογή της Google, η οποία είναι διαθέσιμη δωρεάν μέσω του Play Store, επιτρέπει, αξιοποιώντας την τεχνολογία του Google Maps, σε χρήστες της πλατφόρμας του Android να ταξιδέψουν εικονικά στα Ιμαλάια.

57a373cd1dc5243c1c8b4f2a

Οικοδεσπότης και ξεναγός των virtual ταξιδιωτών θα είναι ο Verne, ένα Γιέτι, που όμως είναι εξαιρετικά συμπαθές και φιλικό, χωρίς να θυμίζει καθόλου τον κλασικό χιονάνθρωπο που πρωταγωνιστεί σε διάφορους θρύλους. Η εφαρμογή ουσιαστικά είναι ένα τρισδιάστατο παιχνίδι, που παρουσιάζει με διασκεδαστικό τρόπο στους χρήστες τις νέες δυνατότητες 3D mapping και rendering του Google Maps.

Σημειώστε επίσης, ότι στις περιπέτειες του Verne αξιοποιούνται οι υψηλής ανάλυσης εικόνες που πρόσφατα εισήχθησαν στα Google Maps και Google Earth, οι οποίες έχουν ληφθεί από το δορυφόρο Landsat 8 και έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία, ώστε να γίνουν ευκρινέστερες.

Το app βασίζεται στη μηχανή γραφικών Unity, που χρησιμοποιείται σε δεκάδες σύγχρονα παιχνίδια, πολλά από τα οποία κυκλοφορούν αποκλειστικά για φορητές συσκευές.


Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…