Economist: Τα ελληνικά νησιά θα κατακλυστούν φέτος από τουρίστες

Κατακόρυφη άνοδο του τουρισμού στα ελληνικά νησιά αναμένουν φέτος Έλληνες ξενοδόχοι και ταξιδιωτικοί πράκτορες όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Economist.

592d61121dc5240f2b8b45bf

Τα δημοφιλέστερα ελληνικά νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη θα είναι ακόμα πιο γεμάτα από ποτέ φέτος το καλοκαίρι σε σχέση με πέρυσι αφού σύμφωνα με τους ειδικούς του τουρισμού οι κρατήσεις μέχρι στιγμής δείχνουν ότι το περσινό ρεκόρ των 30 εκατομμυρίων τουριστών θα ξεπεραστεί εύκολα.

Όπως σχολιάζει το δημοσίευμα, μετά από επτά χρόνια ύφεσης, οι τιμές στην Κέρκυρα και την Κρήτη συγκρίνονται με τις χαμηλές τιμές που επικρατούν στην Ισπανία που αποτελούσε ένας από τους σημαντικότερους αντιπάλους της Ελλάδας στον τουρισμό. Όσον αφορά την Τουρκία, οι τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα την έχουν κάνει λιγότερο ασφαλή με αποτέλεσμα ο τουρισμός της να σημειώνει πτώση.

Η Ελλάδα αναμένει μεγάλες αυξήσεις τουριστών από Βρετανία, Γερμανία και Ρωσία.

Ωστόσο, οι τουρίστες δεν ξοδεύουν πολλά χρήματα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Κατά μέσο όρο, οι επισκέπτες μένουν λιγότερες ημέρες και καταναλώνουν λιγότερα σε τοπικά ξενοδοχεία και ξενώνες από ό, τι πριν από δώδεκα χρόνια. Παρ ‘όλα αυτά, οι προοπτικές είναι θετικές.

Επίσης, σύμφωνα με τον Economist, το γεγονός της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στο Γερμανό αερομεταφορέα Fraport αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην αύξηση του τουρισμού με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες να προβλέπουν 40 εκατομμύρια αφίξεις σε εθνικό επίπεδο μέχρι το 2022. 


Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…