Ε, όχι και «καμία εμπλοκή»

Το δημόσιο χρήμα – από τον κρατικό προϋπολογισμό, τις τράπεζες και τα κοινοτικά ταμεία- αντί να διατεθεί υπέρ της ανάπτυξης και της κοινωνικής ευημερίας, δια της υγιούς επιχειρηματικότητας, διοχετεύεται σε ανυπόληπτους αεριτζήδες.

adonis

«Καμία εμπλοκή του Υπουργείου Ανάπτυξης δεν υφίσταται στην παρούσα υπόθεση», απάντησε ο Αδωνις Γεωργιάδης στα «κακόβουλα δημοσιεύματα» που τον εμπλέκουν με το σκάνδαλο Κοκλώνη.

Ε, όχι και «καμία εμπλοκή». Περιγράφεται λεπτομερώς στην ίδια ανακοίνωση: υπήρξε έγκριση για κρατική επιχορήγηση άνω των δυο εκατομμυρίων ευρώ. Απλώς δεν καταβλήθηκε ως τώρα.

Εγκρίθηκε όμως να πάρει λεφτά, από αναπτυξιακά ταμεία ένας διασκεδαστής της χαμηλού επιπέδου τηλεόρασης – που κατηγορείται για απάτη σε βάρος του Δημοσίου και άλλα χειρότερα.

Και αν στις επιχορηγήσεις της, περιβόητης πλέον, Σοφίας Νικολάου – προς υπεράσπιση της οποίας προσέτρεξε ο Αδωνις, προφέροντας υπηρεσίες μάλλον τον Μητσοτάκη παρά στην ίδια – υπήρξε … συνωμοσία του ΣΔΟΕ με τον Κ. Βαξεβάνη, η Αρχή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δεν κατηγορείται ως … ΣΥΡΙΖΑ!

Δεν είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο του Γεωργιάδη, ελέγχεται για εγκρίσεις, πέραν του νόμου. Παράδειγμα η περίπτωση Μαραβέγια.

Στην έγκριση υπέρ Κοκλώνη η ευθύνη είναι αυταπόδεικτη: αποφάσισαν να δώσουν εκατομμύρια, χωρίς έλεγχο της ποιότητας του αποδέκτη.

Όχι της τηλεοπτικής του ποιότητας. Αυτή δεν φαίνεται να ενοχλεί τη σημερινή κυβέρνηση.

Μέλη της – του Πρωθυπουργού μη εξαιρουμένου – συχνάζουν στα πλατό σαχλών εκπομπών, με παρουσιαστές που δεν είναι και ότι καλύτερο στην παραγωγή τηλεοπτικού θεάματος.

Μιλάμε για την ποιότητά του «επενδυτή» Κοκλώνη. Για την επιχειρηματική του υπόσταση. Εκτός, αν πλην του Ράμμου, βαρύνεται με «προδοσία» και ο Βουρλιώτης.

Για τον Κοκλώνη ο Αδωνις θα είχε δικαίωμα να μιλάει, μόνο αφού έχει ξηλώσει τους αρμοδίους του υπουργείου που έβαλαν τις υπογραφές τους στην έγκριση επιχορήγησης

Εκτός αν έχει ο ίδιος ανάμειξη.

Όπως έχει σε εγκρίσεις που αρχίζουν από την απονομή ιθαγένειας σε αμφιλεγόμενα πρόσωπα, μέχρι την υποστήριξη επιχειρηματιών που δεν είναι ακριβώς το είδος που χρειάζεται μια υγιής οικονομία.

Ο Αδωνις, ως βουλευτής και αστέρας τηλεπωλήσεων, έχει παρελθόν πλασαρίσματος κακής ποιότητας προϊόντων, ή ακόμη και ειδών εξαπάτησης.

Τι άλλο μπορούσε να ήταν το θαυματουργό «νανογιλέκο» που φορούσε ο ίδιος μάλιστα για να αναδείξει τις θεραπευτικές του ιδιότητες;

Αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει όταν ο Ηλίας Μόσιαλος απείλησε να τον διασύρει για αγυρτεία.

Με το σκάνδαλο Κοκλώνη έρχεται πάλι στο προσκήνιο η έφεση της κυβέρνησης να διευκολύνει ημέτερους για τους οποίους μόνο καλές συστάσεις δεν θα έπαιρνε, αν είχε την πρόνοια να τις αναζητήσει.

Το δημόσιο χρήμα – από τον κρατικό προϋπολογισμό, τις τράπεζες και τα κοινοτικά ταμεία – αντί να διατεθεί υπέρ της ανάπτυξης και της κοινωνικής ευημερίας, δια της υγιούς επιχειρηματικότητας, διοχετεύεται σε ανυπόληπτους αεριτζήδες.

Όταν μάλιστα ήδη έχουν «φάκελο» την Εφορία, σε άλλες δημόσιες Αρχές ή στη Δικαιοσύνη, δεν υπάρχουν «παραπλανηθέντες υπουργοί».

Υπάρχει κυβερνητική συνενοχή.

Πηγή: Ieidiseis

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr