Newsroom

Newsroom

"Δύσκολη" η τετραμερής για την Ουκρανία, αλλά καταγράφεται "προοδος"

Για «πρόοδο» που καταγράφηκε σε ορισμένα θέματα έκανε λόγο σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης με τους ομολόγους…

stainmager 0

Για «πρόοδο» που καταγράφηκε σε ορισμένα θέματα έκανε λόγο σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης με τους ομολόγους του από την Ουκρανία, τη Ρωσία και τη Γαλλία ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, εξηγώντας ότι οι υπουργοί Εξωτερικών θα ενημερώσουν τους ηγέτες των κρατών τους και ενδεχομένως, να συμφωνήσουν τη Δευτέρα ή την Τρίτη το πώς θα συνεχιστούν οι συνομιλίες. 

«Αυτό είναι που έχει συμφωνηθεί τώρα είναι η πρώτη αναφορά προς τις πρωτεύουσες και τις κυβερνήσεις μας και στη συνέχεια, ενδεχομένως κατά τη διάρκεια της Τρίτης, να συμφωνηθεί η συνέχιση της σημερινής συζήτησης», είπε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας μιλώντας στους δημοσιογράφους. 

Όπως επίσης είπε ο Γερμανός υπουργός, η τριμερής συνάντηση στο Βερολίνο για την Ουκρανία ήταν «δύσκολη», αλλά πιστεύει ότι σημειώθηκε κάποια πρόοδος. «Είναι δύσκολο, αλλά πιστεύω και ελπίζω ότι έχουμε σημειώσει πρόοδο σε κάποια θέματα των συζητήσεων», δήλωσε ο Σταϊνμάγερ μετά από πέντε ώρες συνομιλιών με τον Ουκρανό ομόλογό του, Πάβλο Κλίμκιν, τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, και τον επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, Λοράν Φαμπιούς. 

Ο Γερμανός υπουργός δε διευκρίνισε σε ποια ζητήματα σημειώθηκε πρόοδος. «Ο στόχος παραμένει η κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και η πρόληψη μελλοντικών θυμάτων», πρόσθεσε.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…