Newsroom

Newsroom

Δύσκολη η νύχτα στο Αρκαλοχώρι (video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εγκατάστασης των σκηνών στις οποίες θα διανυκτερεύσουν οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου που αδυνατούν να μείνουν στα σπίτια τους, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν σε αυτά από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί στην περιοχή.  

skines nyxta4

 Ένοπλες δυνάμεις, εθελοντές και μέλη του Ερυθρού Σταυρού προχωρούν στην εγκατάσταση των σκηνών στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου, ενώ ήδη συγκεντρώνονται και οι κάτοικοι της περιοχής που θα φιλοξενηθούν στον πρόχειρο καταυλισμό.Τις εργασίες επιθεωρεί κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή από νωρίς το μεσημέρι. Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, αύριο αναμένονται περισσότεροι από 40 μηχανικοί να μεταβούν στην περιοχή για να πραγματοποιήσουν αυτοψία στα κτήρια που έχουν υποστεί ζημιές.

 

   Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και σε οικισμούς του δήμου Μίνωα Πεδιάδας, όπου σε ανοιχτούς χώρους εγκαθίστανται σκηνές για να φιλοξενήσουν τους κατοίκους χωρίς αυτοί να χρειαστεί να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, τα οποία έχουν υποστεί ζημιές. Το πρωί αναμένεται να φτάσουν στο Εκθεσιακό Κέντρο κι άλλες σκηνές, προκειμένου η δυναμική φιλοξενίας να υπερβεί τις 2.500. Όπως αναφέρει το cretalive, είκοσι σκηνές θα διατεθούν σε κοντινά χωριά για όσους κατοίκους θέλουν να παραμείνουν κοντά στις εστίες τους ενώ όπως έγινε γνωστό, έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία ώστε να μπορούν να μοιραστούν 1.000 μερίδες φαγητού σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. 

Την ίδια ώρα η αγωνία των κατοίκων της περιοχής κορυφώνεται, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα, σε όλους τους τόνους εξέφραζαν την αγωνία τους για τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή και ζητώντας ενημέρωση και μέριμνα πριν … τα χειρότερα! Σήμερα πολλοί βρίσκονται έξω από τα, επικίνδυνα, σπίτια τους, με την οργή και την απόγνωση να τους κυριεύει…

 
   Αλληλεγγύη: Πολίτες δίνουν το σπίτι τους στους  σεισμόπληκτους

Αυτή τη κρίσιμη στιγμή, η αλληλεγγύη πολλών συνανθρώπων μας έχει δημιουργήσει ένα κύμα αγάπης, με πολλούς να παραχωρούν τα σπίτια τους σε σεισμόπληκτους, για να περάσουν τις μέρες έως ότου βρεθεί λύση.

   

ΕΕ-Ν.Σασόλι: Eκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πολίτες της Κρήτης    

 

Την αλληλεγγύη στους πολίτες της Κρήτης που χτυπήθηκαν από τον σημερινό σεισμό εκφράζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

«Eκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πολίτες της Κρήτης που χτυπήθηκαν από ισχυρό σεισμό σήμερα. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του ανθρώπου που πέθανε και οι καλύτερες ευχές μας για ταχεία και πλήρη ανάρρωση σε αυτούς που τραυματίστηκαν» αναφέρει ο κ. Σασόλι.

ΕΛΑΣ: Αυξημένα μέτρα τάξης και ασφάλειας στις σεισμόπληκτες περιοχές 

 

 Η ΕΛΑΣ, με διαταγή του Αρχηγού της αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, έχει λάβει από την πρώτη στιγμή αυξημένα μέτρα τάξης και ασφάλειας στις σεισμόπληκτες περιοχές της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου Κρήτης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου της.

  «Για τον σκοπό αυτό, η διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου διαθέτει ανά 8ωρο, 24 περιπολίες με 46 αστυνομικούς στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μινώα – Πεδιάδας, ενώ στους λοιπούς δήμους της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, διατίθενται επιπλέον, ανά 8ωρο, 22 περιπολίες με 44 αστυνομικούς. Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για την παροχή κάθε αναγκαίας συνδρομής και υποστήριξης των κατοίκων». 

(Πηγή φωτό: cretalive)

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη