Δυσβάσταχτο για τους γονείς το κόστος των rapid tests, ακριβοθώρητα τα δωρεάν τεστ

Ελάχιστες οι μονάδες που διαθέτουν δωρεάν τεστ στην Αττική - Υπολειτουργούν τα σχολεία λόγω των πολλών απουσιών, σύμφωνα με την πρόεδρο γονέων Αττικής

NewsRoom 19/01/2022 | 08:08

Για το δυσβάσταχτο κόστος των rapid tests στα οποία υποχρεώνονται να υποβάλλονται οι μαθητές όταν εντοπίζεται κάποιο κρούσμα κορονοϊού στην τάξη τους μίλησε η Στέλλα Βαλαβάνη, πρόεδρος γονέων Αττικής, στην πρωινή εκπομπή του Open.

"Αυτήν τη στιγμή οι μονάδες που μπορούν να διαθέσουν δωρεάν τα τεστ είναι ελάχιστες σε όλη την Αττική. Οι ώρες είναι συγκεκριμένες, υπήρξε μεγάλη δυσκολία την προηγούμενη εβδομάδα από εργαζόμενους γονείς να φύγουν από τις δουλειές τους και να πάνε να κάνουν τα τεστ σε δωρεάν δομές μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Αυτό που φαίνεται και έχουμε μεγάλη αγωνία ως γονείς είναι ότι ουσιαστικά δεν πάρθηκαν τα μέτρα που λέγαμε. Εμείς αυτό που λέγαμε ήταν μονάδες του ΕΟΔΥ έξω από το σχολείο για να εξασφαλίζει ενιαία και καθολικά τον έλεγχο για όλη τη μαθητική κοινότητα και τους εκπαιδευτικούς", ανέφερε η κ. Βαλαβάνη.

Όπως μάλιστα σχολίασε, μέσα στο Σαββατοκύριακο τα κέντρα του ΕΟΔΥ στην Αττική που έκαναν δωρεάν τεστ ήταν πάρα πολύ λίγα και οι ουρές ήταν τεράστιες.

Η ίδια έκανε λόγο για τεράστια μαθησιακά κενά, υποστηρίζοντας πως τα σχολεία ουσιαστικά υπολειτουργούν, καθώς απουσιάζουν λόγω κορονοϊού πολλοί μαθητές. "Καταλαβαίνετε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να κάνουν ολοκληρωμένα τη διαδικασία, και η αγωνία των γονέων είναι τεράστια", τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στη μεγάλη αγωνία των μαθητών, "γιατί ειδικά στην τρίτη λυκείου θα προχωρήσουμε με τράπεζα θεμάτων σε αυτές τις συνθήκες, είναι προκλητικό, τα παιδιά μας σαν να είναι πειραματόζωα αυτήν τη στιγμή".