Newsroom

Newsroom

Δύο συλλήψεις για τη φασιστική επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι δύο προσαγωγές υπόπτων για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, χθες, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Πρόκειται για έναν 20χρονο και έναν 36χρονο, Έλληνες υπηκόους, εκ των οποίων ο δεύτερος έχει καταγωγή από τη Γεωργία.

5b01a5c21dc524cd228b45ce

Σύμφωνα με τη δικογραφία, από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας που ενήργησε την προανάκριση, οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται κατά περίπτωση για διατάραξη οικιακής ειρήνης, απρόκλητη σωματική βλάβη και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων που εμπλέκονται στο επεισόδιο και εξετάζεται ο βαθμός συμμετοχής τους στην επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Διεύθυνση Ασφάλειας που διενεργεί την προανάκριση εξετάζει διεξοδικά οπτικοακουστικό υλικό, φωτογραφίες και βίντεο που έχουν καταγράψει την επίθεση.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας είχε διαμηνύσει εξ αρχής ότι «οι τραμπούκοι – ακροδεξιοί θα έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους». Ο κ. Τόσκας, είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος εξήλθε από το νοσοκομείο και τον διαβεβαίωσε ότι η ελληνική Αστυνομία θα έχει πολύ γρήγορα όλα τα στοιχεία για να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους δράστες της επίθεσης εναντίον του.

Ο ίδιος ο Γιάννης Μπουτάρχης μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων δήλωσε για την επίθεση που δέχτηκε: «ήταν μια άθλια επίθεση, όμως είμαι καλά». «Έχω άριστες σχέσεις με τους Πόντιους και δεν πιστεύω πως οι επιτιθέμενοι ήταν από τον ποντιακό χώρο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς από το thestival.gr για το αν γνωρίζει ποιοι ήταν οι άνθρωποι που τον χτύπησαν, είπε: «δεν πρόσεξα ποιοι ήταν. Έχω ορισμένες καθαρές καταστάσεις στο μυαλό μου για το πώς ξεκίνησε η ιστορία, αλλά δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Παντού με χτύπησαν. Ήταν κάμποσοι. Με χτυπούσαν παντού. Κλωτσιές μπουνιές, τα πάντα».

Δυναμική διαδήλωση στο Σύνταγμα για την Γάζα που έπνιξαν με χημικά (video)

παλαι συνταγμα

Δυναμική διαδήλωση στο Σύνταγμα για την Γάζα που έπνιξαν με χημικά (video)

Εκατοντάδες άνθρωποι από φιλο-παλαιστινιακές οργανώσεις, αλληλέγγυοι, συμμετείχαν στη δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για όσα τραγικά συμβαίνουν…