Δύο νεκροί από τις πλημμύρες στην Εύβοια

Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες το νησί της Εύβοιας

Ee9HWCuX0AAs6Qe

Δύο ηλικιωμένοι ανασύρθηκαν νεκροί από την Πυροσβεστική στα Πολιτικά της Εύβοιας μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει το νησί από το απόγευμα του Σαββάτου, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Διρφύων, Γιώργος Ψαθάς.

Σε εξέλιξη είναι επίσης επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κυρίως στις περιοχές Πολιτικά, Νεροτριβιά και Ψαχνά του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, ενώ σύμφωνα με τοπικά μέσα, το απόγευμα του Σαββάτου, προκλήθηκαν ακόμα και φωτιές από τους κεραυνούς που συνόδευαν τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Υπόγεια και ισόγεια σπιτιών έχουν πλημμυρίσει με την πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις και να πραγματοποειί διαρκείς απεγκλωβισμούς. Όπως αναφέρει το Σταρ Κεντρικής Ελλάδας, το ποτάμι που περνά μέσα από την πόλη των Ψαχνών έχει πλημμυρίσε και δρόμοι και τα αυτοκίνητα καλύφθηκαν από το νερό, όπως φαίνονται από τις εικόνες. Δυστυχώς, τα περιστατικά είναι πολλά κυρίως στην κεντρική Εύβοια. 

 

 

Πλημμύρισε επίσης ο Λήλας Ποταμός του δήμου Χαλκιδέων, με τις αρχές να μην μπορούν να διατάξουν την εκκένωση των γύρω σπιτιών λόγω  του κινδύνου από τα ορμητικά νερά.

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι στο Μπούρτζι, όπου δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σπίτια πλημμύρισαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ κινδύνευσαν και ανθρώπινες ζωές, σύμφωνα με αναφορές κατοίκων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη