Newsroom

Newsroom

Δύναμη Ζωής: Αδικαιολόγητες παραλείψεις της διοίκησης της Περιφέρειας οδήγησαν κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα σε ακύρωση ή στασιμότητα

H σημερινή διοίκηση Πατούλη παρέλαβε από την διοίκηση της Ρ. Δούρου, ενεργές Συμβάσεις μέχρι το τέλος του 2020 και παρότι είχε όλο το χρόνο για να προχωρήσει έγκαιρα τους ανοιχτούς διαγωνισμούς, δεν το έπραξε

4814074

Αδικαιολόγητες πράξεις και παραλείψεις με συνέπεια «κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα να έχουν οδηγηθεί σε ακύρωση ή στασιμότητα», αποδίδει στη διοίκηση της Περιφέρειας, ζητώντας απαντήσεις η περιφερειακή παράταξη «Δύναμη Ζωής».

Η ανησυχία ενόψει του χειμώνα, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, ξεκινά από τη «ομολογία» του κ. Πατούλη στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel, ότι «το έργο στον Φαληρικό Όρμο δεν έχει ολοκληρωθεί γιατί… πτώχευσε ο ανάδοχος».

«Πέρα από το αντιπλημμυρικό κανάλι, που θα μπορούσε να είχε συμβάλει στην αποφυγή του περιστατικού της βύθισης του λεωφορείου στις γέφυρες της Λεωφ. Ποσειδώνος, έχουν οδηγηθεί σε διάλυση σημαντικές εργολαβίες αποχέτευσης όμβριων, υποστηρίζει η «Δύναμη Ζωής».

Υπενθυμίζει ότι τον Σεπτέμβριο του 2019 η σημερινή διοίκηση Πατούλη παρέλαβε από την διοίκηση της Ρ. Δούρου, ενεργές Συμβάσεις μέχρι το τέλος του 2020 – και για τα φρεάτια και για τους καθαρισμούς ρεμάτων. Και παρότι είχε όλο το χρόνο για να προχωρήσει έγκαιρα τους ανοιχτούς διαγωνισμούς, δεν το έπραξε, σύμφωνα με την παράταξη.

Η «Δύναμη Ζωής» σημειώνει ότι η διοίκηση διέθεσε για τον καθαρισμό των ρεμάτων μόλις 200.000 ευρώ, έναντι των 3.000.000 ευρώ που κάλυπταν και το 2020. Υπογραμμίζει ότι μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, δόθηκαν από την κυβέρνηση πιστώσεις 3.700.000 ευρώ για να γίνουν απ’ ευθείας αναθέσεις με την πρώτη εργολαβία, ύψους 2.000.000 ευρώ, να αποφέρει στην Περιφέρεια έκπτωση μόλις 8% από 50% που ήταν επί διοίκησης Δούρου και τη διαδικασία να ολοκληρώνεται μετά από 4 μήνες.

Επίσης υποστηρίζει ότι η Περιφέρεια δεν έχει σήμερα ενεργή εργολαβία για τον καθαρισμό των φρεατίων των κεντρικών δρόμων του Λεκανοπέδιου, ενώ η κατακύρωση του σχετικού διαγωνισμού είναι προγραμματισμένη στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και η ολοκλήρωση των διαδικασιών σύμφωνα με τον Νόμο είναι σε 3 περίπου μήνες.

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

ΟΣΦΠ Πόλο 3

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στην Ισπανία την Μπαρτσελονέτα για την 5η αγωνιστική του Β΄ ομίλου…