Newsroom

Newsroom

Δύναμη ψυχής από την Τσεκίνη: Τερμάτισε πρώτη στον μαραθώνιο ενώ κάνει θεραπεία για καρκίνο

Συγκίνησε η Σόνια Τσεκίνη, η οποία πάσχει από καρκίνο και ήταν η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε στον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος στη Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από 3 ώρες.

SONIA TSEKINI

H πρώτη γυναίκα που τερμάτισε στον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος είναι η Σόνια Τσεκίνη, που, παρά τις ακτινοβολίες στις οποίες υποβάλλεται εξαιτίας της μάχης της με τον καρκίνο, έτρεξε 42 χιλιόμετρα από την Πέλλα μέχρι και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Θεσσαλονίκη.  Η 45χρονη μαραθωνοδρόμος την περασμένη Κυριακή 14 Νοεμβρίου έτρεξε στον 38ο Αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας (χρόνος 2:52:35) και σήμερα ήταν η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε. Στο μεσοδιάστημα πραγματοποιεί ακτινοβολίες.

Η Σόνια διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος τον Ιανουάριο του 2021 και τον Αύγουστο εγχειρίστηκε αφαιρώντας τον μαστό. Η 45χρονη μαχήτρια που μοίρασε ρίγη συγκίνησης έτρεξε για τις φίλες της που παλεύουν όπως αυτή.

«Τρέχω για όλες τις γυναίκες που περνάνε καρκίνο»

Η ίδια δήλωσε συγκλονισμένη από το επίτευγμά της ενώ ανέφερε πως δεν θα άφηνε με τίποτα τον μαραθώνιο καθώς ήταν ένα “στοίχημα” για την ίδια.
Η συμμετοχή της στον μαραθώνιο της Αθήνας, αλλά και σε αυτόν στη Θεσσαλονίκη, είναι μια υπόσχεση ζωής της Σόνιας στις κοπέλες που γνώρισε στο «Θεαγένειο» νοσοκομείο και οι οποίες κι αυτές κάνουν χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες.

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως