Newsroom

Newsroom

"Δώρο" της Μόσχας στον Τραμπ ο Σνόουντεν;Τι μεταδίδει το NBC

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, επικαλούμενο στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, μεταδίδει ότι η ρωσική ηγεσία εξετάζει το ενδεχόμενο να παραδώσει στις αμερικανικές αρχές τον Έντουαρντ Σνόουντεν, τον πληροφορικό πρώην συνεργάτη της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) που αποκάλυψε το εύρος της κατασκοπίας της υπηρεσίας σε βάρος ξένων ηγετών.

589ee6991dc524da358b45a7

Στέλεχος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, που ανέλυσε δημοσιεύματα σχετικά με τις ρωσικές προθέσεις, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Μόσχα ίσως παραδώσει τον Σνόουντεν στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ σαν «δώρο».

Νωρίτερα τον Φεβρουάριο ο Ανατόλι Κουτσέρενα, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Σνόουντεν, δήλωσε ότι η Ρωσία δεν έχει λάβει από τις ΗΠΑ αίτημα για την έκδοση του πρώην συμβασιούχου της NSA. Ο Κουτσέρενα εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι η κυβέρνηση Τραμπ δεν θα προσαγάγει τον πελάτη του ενώπιον της ποινικής δικαιοσύνης.

Το NBC δεν δημοσίευσε κάποιο στοιχείο που να υποστηρίζει τη θεωρία αυτή, ούτε παρέπεμψε στα δημοσιεύματα που ανέφερε πως ανέλυσαν τα στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Η Ρωσική Ομοσπονδία χορήγησε προσωρινό άσυλο στον Έντουαρντ Σνόουντεν για έναν χρόνο το 2013, τη χρονιά που ο πρώην συνεργάτης της NSA αποκάλυψε τις πρακτικές της. Το 2014 του δόθηκε τριετής άδεια παραμονής στη Ρωσία, η οποία αργότερα παρατάθηκε έως το 2020.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση ο Σνόουντεν έγραψε στο twitter:

«Επιτέλους: ατράνταχτες αποδείξεις ότι ποτέ δεν συνεργάστηκα με τη ρωσική κατασκοπία. Καμιά χώρα δεν παραδίνει σε άλλη κατασκόπους, καθώς οι υπόλοιποι θα φοβούνταν πως θα ακολουθήσουν»

Για τον πρώην συμβασιούχο της NSA αυτό αποδεικνύει ότι ουδέποτε συνεργάστηκε με τις ρωσικές υπηρεσίες κατασκοπίας.  

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…