Newsroom

Newsroom

Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων ο δολοφόνος της 25χρονης

Ο ένας εκ των δραστών της ένοπλης ληστείας σε ταβέρνα στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών και στη συνέχεια, του θανάσιμου…

Ο ένας εκ των δραστών της ένοπλης ληστείας σε ταβέρνα στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών και στη συνέχεια, του θανάσιμου τραυματισμού της 25χρονης Κατερίνας στα Ίσθμια Κορίνθου, ήταν ένας από τους 8 δραπέτες των φυλακών Τρικάλων. Πρόκειται για τον Μαριάν Κόλα, για τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, στήθηκε η επιχείρηση απόδρασης από τις φυλακές.

Αποτύπωμά του βρέθηκε στο εστιατόριο που λήστεψαν το βράδυ της Παρασκευής, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί εντόπισαν το τζιπ που έκλεψαν οι οπλοφόροι από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου, σε αγροτική περιοχή στον Σολομό Κορινθίας.
Οι δράστες μετά τη ληστεία στην ταβέρνα στα Παλαιοκούδουρα ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν μέσω της εθνικής οδού, ενώ κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών στα Ίσθμια από τις σφαίρες των τεσσάρων όπως εκτιμούν Αλβανών δολοφονήθηκε η 25χρονη, η οποία εντελώς τυχαία περνούσε από την περιοχή των Ισμθίων μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών που αντήλασσαν τους πυροβολισμούς.

Διαβάστε εδώ για τη δολοφονία της 25χρονης Κατερίνας
Το τζιπ δεν βρέθηκε καμμένο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., οι οπλοφόροι δεν ρίσκαραν να προμηθευτούν καύσιμα από πρατήριο της περιοχής και έτσι το εγκατέλειψαν.

Ο Κόλα είχε εμπλακεί το Φεβρούαριο του 2010 σε επεισόδιο με αστυνομικούς στο Μαρούσι. Ο καταζητούμενος είχε αρχικά αρνηθεί να σταματήσει σε έλεγχο ενώ στη συνέχεια μαζί με το συνεργό του είχε καταφέρει να αφοπλίσει τους αστυνομικούς και να διαφύγει με τα όπλα τους. Ένα 24ωρο αργότερα, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν από την αστυνομία στην περιοχή του Βύρωνα. Οι κακοποιοί, όταν τους αντελήφθησαν, άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών, εκτοξεύοντας παράλληλα εναντίον τους πέντε χειροβομβίδες από τις οποίες εξερράγησαν οι δύο. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει πραγματική μάχη και να σκοτωθεί σε αυτή 25χρονος Αλβανός που εργαζόταν κοντά στο σημείο της συμπλοκής.