Newsroom

Newsroom

Δούρου για αποκλεισμό Documento: Η ενημέρωση των πολιτών δεν μπορεί να αποτελεί πολιτικό τερτίπι της κυβέρνησης

Η υπόθεση της ελευθεροτυπίας και ειδικά σε συνθήκες πανδημίας, είναι πολύ σπουδαία για να τη διαχειρίζεται η κυβέρνηση με όρους ξεκαθαρίσματος λογαριασμών σε βάρος συγκεκριμένων ΜΜΕ και δημοσιογράφων

EK Dourou 0

Πληθαίνουν οι δηλώσεις σχετικά με τον αποκλεισμό του Documento, του documentonews.gr και του koutipandoras.gr από την καμπάνια για το “Μένουμε Σπίτι” καθώς όπως αποδεικνύεται, η κυβέρνηση επιλέγει με βάση πολιτικές σκοπιμότητες τα ΜΜΕ που θα συμμετάσχουν στην εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τον κορονοϊό συνολικού κόστους 11 εκατ. ευρώ. 

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή η Ρένα Δούρου, Τομεάρχισσα Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε τα ακόλουθα:

«Πριν από δύο αιώνες ο Τόμας Τζέφερσον, εξηγώντας την ανάγκη ελευθερίας του Τύπου να ερευνά και να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, παρατηρούσε: “η μοναδική από όλες τις ασφάλειες είναι η ελευθερία του Τύπου”. 

Η υπόθεση της ελευθεροτυπίας και ειδικά σε συνθήκες πανδημίας, είναι πολύ σπουδαία για να τη διαχειρίζεται η κυβέρνηση με όρους ξεκαθαρίσματος λογαριασμών σε βάρος συγκεκριμένων ΜΜΕ και δημοσιογράφων. Η ενημέρωση των πολιτών – γιατί η γνώση είναι κρίσιμο όπλο στη μάχη κατά του ιού – δεν μπορεί να αποτελεί πολιτικό τερτίπι της κυβέρνησης.

Η διαχείριση της ενημερωτικής καμπάνιας πρέπει να γίνει με όρους διαφάνειας και ισοτιμίας. Δεν είναι θέμα μίας εφημερίδας ή ενός δημοσιογράφου. Είναι θέμα Δημοκρατίας.»

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη