Δούκας σε Τζίμα: «Είχα πει ότι μπορώ να κερδίσω τον Μπακογιάννη» (video)

Τι δήλωσε για Εξάρχεια, για τον Κώστα Ζαχαριάδη και Μπακογιάννη

δουκας

Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, έδωσε την πρώτη του συνέντευξη μετά την εκλογή του στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA και στην Ράνια Τζίμα.

«Το είχα πιστέψει, άμα δεν το πιστέψεις δεν γίνεται. Μιλώντας με τον κόσμο κατάλαβα ότι μπορεί να γίνει. Είχα πει ότι μπορώ να κερδίσω τον Μπακογιάννη, αν πάω δεύτερη Κυριακή. Είχα τη δυνατότητα να παρουσιάσω την εναλλακτική πρόταση», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Χ. Δούκας και πρόσθεσε για την πολιτική σημασία της μεγάλης νίκης του:

«Είναι πολιτικό το μήνυμα, δεν είναι κομματικό. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν πρέπει να λογίζονται ως τρίτος γύρος πολιτικών εκλογών. Είπα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, ότι θα έφτιαχνα ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, που βέβαια ήθελα τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλους, όπως την Οικολογία, τη Φιλελεύθερη Συμμαχία, μας στήριξαν διάφοροι άνθρωποι. Κάναμε ένα κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, που πίστεψαν στις 12 δεσμεύσεις. Συζητάμε για τα θέματα που δεν έχουν χρώματα και κόμματα, είναι κοινά για όλους. Το μήνυμα είναι ότι νίκησε μια ατζέντα για την Αθήνα. Είναι πολιτικό το μήνυμα, δεν είναι κομματικό», είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει «τα κόμματα κάνουν τη δουλειά τους, αλλά κι εγώ είμαι πια δήμαρχος Αθηναίων».

Ευχαρίστησε τον Κώστα Ζαχαριάδη και την «Ανοιχτή Πόλη», για να επαναλάβει ότι «είμαστε ανεξάρτητη παράταξη που τη στηρίζουν πολλοί και από την κεντροδεξιά».

Ο Χάρης Δούκας μίλησε για την πρώτη προτεραιότητα που είναι τα έργα καθαρισμού των ρεμάτων προκειμένου να προστατευθεί η πόλη από ενδεχόμενες πλημμύρες, ενώ έκαν γνωστό ότι την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον Κώστα Μπακογιάννη.

Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά του Κώστα Μπακογιάννη τονίζοντας ότι για όλα τα έργα θα πρέπει να ερωτώνται οι πολίτες, επισήμανε ότι πρέπει να γίνουν συμπληρωματικά έργα για τον σταθμό στα Εξάρχεια, ενώ στηλίτευσε την κατάσταση στον λόφο του Στρέφη δηλώνοντας «είναι εικόνα αυτή, να έχει παρατήσει μπάζα ένας εργολάβος και να μην μπορεί κανένας, ούτε οι κάτοικοι να πάνε. Φταίνε οι κάτοικοι για την ιστορία αυτοί; Γι’ αυτό τι λέω εγώ, ότι είναι σημαντικό σε τέτοια εμβληματικά έργα… και οι κάτοικοι θέλουν το άλσος, θέλουν να κάνουν τον περίπατό τους. Θέλουν δύο-τρεις παραμέτρους να αισθανθούν ότι τους λαμβάνουν υπόψη».

 

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

Κασσελάκης 2

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

«Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού από την εμπορική αμαξοστοιχία; Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα…