Δωρεάν ή μειωμένο εισιτήριο για το κοινό στους αρχαιολογικούς χώρους ζητά ο Σύλλογος Υπαλλήλων υπουργείου Πολιτισμού

Δωρεάν ή μειωμένο κατά 50% εισιτήριο για τους επισκέπτες στους αρχαιολογικούς χώρους ζητά ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, Στερεάς & Νήσων «μετά την εικόνα των αρχαιολογικών χώρων που άνοιξαν μεν στις 18/5 αλλά έχουν ελάχιστους ή δεν έχουν καθόλου επισκέπτες», όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

ακροπολη

«Αψευδής μάρτυρας η εικόνα πέριξ της Ακρόπολης και των εκδοτηρίων την Παρασκευή 22/5/2020 το μεσημέρι. Ίδια εικόνα υπάρχει σε όλη την Αττική και την Ελλάδα. Στο κορυφαίο μνημείο της χώρας, την Ακρόπολη», συνεχίζει η ανακοίνωση «τις 3 πρώτες μέρες της λειτουργίας εισπράχθηκαν μόλις 4.500 ευρώ. Ακόμη και την Κυριακή, από τις 8 π.μ. ως τις 8 μ.μ. ανέβηκαν στην Ακρόπολη πολύ λιγότεροι από 1.000 επισκέπτες!»

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του ΥΠΠΠΟ, με την ανακοίνωσή του επανέρχεται στην πρότασή του ότι «όπως υπάρχουν μειώσεις σε τιμές εισιτηρίων σε άλλους τομείς οικονομικής δραστηριότητας (π.χ. μεταφορές αστικές και υπεραστικές, κινηματογράφοι κ.λ.π.), έτσι θα μπορούσε να υπάρξει μια διαφορετική τιμολογιακή πολιτική για αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, για το διάστημα μέχρι να επανέλθει κανονικά ο τουρισμός. Είναι εξάλλου γνωστό, ότι αν αυξηθεί η επισκεψιμότητα σε πολιτιστικούς χώρους αρμοδιότητας του ΥΠΠΟΑ, θα υπάρξει κι αντίστοιχη οικονομική παράλληλη δραστηριότητα σε τομείς που συνδέονται άμεσα με την επίσκεψη σ’ έναν αρχαιολογικό χώρο ή μουσείο, ενισχύοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τις τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Οι εργαζόμενοι του ΥΠΠΟ καταλήγουν επικρίνοντας την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ για «μετακινήσεις εργαζόμενων» προκειμένου, όπως ισχυρίζεται η ανακοίνωση «να καλυφθούν οι δικές της καθυστερήσεις στην προγραμματισμένη από μήνες πρόσληψη του ΙΔΟΧ προσωπικού». Ο Σύλλογος Εργαζομένων ζητά «την άμεση επιστροφή των συναδέλφων τους στις θέσεις τους και να προσληφθεί άμεσα το ΙΔΟΧ προσωπικό».

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…