Δολοφονία Κατσούρη: Ποινές χάδι προτείνει για τους αξιωματικούς το πόρισμα της ΕΛΑΣ (video)

Επιπλήξεις και χρηματικά πρόστιμα για τους αξιωματικούς μετά το πέρας της ΕΔΕ

katso

Η δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν μια τραγική απόδειξη για το μπάχαλο που επικρατεί σε όλα τα επίπεδα του κρατικού μηχανισμού, καθώς είδαμε Κροάτες χούλιγκαν που ξεκίνησαν από τη χώρα τους να φτάνουν ως εκεί ανενόχλητοι.

Οι ευθύνες από την κυβέρνηση μέχρι την ελληνική αστυνομία αλλά και τα ερωτήματα πως γίνεται αυτοί οι άνθρωποι να διασχίζουν τη μισή χώρα ανενόχλητοι είναι πολλά, χωρίς να έχουν δοθεί σαφείς και σοβαρές απαντήσεις για κανένα από αυτά.

Όσον αφορά τους αξιωματικούς που «παρακολουθούσαν» τους χούλιγκαν να φτάνουν στην Νέα Φιλαδέλφεια όπου και δημιουργήθηκαν επεισόδια, με τραγική συνέπεια την δολοφονία του φίλαθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη, το πόρισμα της ΕΛΑΣ μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ  προτείνει μόνο επιπλήξεις και χρηματικά πρόστιμα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η δημοσιογράφος Μίνα Καραμήτρου στο δελτίο ειδήσεων του Open, «είναι ένα ογκωδέστατο πόρισμα του αντιστρατήγου της ΕΛ.ΑΣ που καταλήγει τόσο στις ποινές, αναγνωρίζει λάθη και παραλήψεις και προτείνει ότι οι υπεύθυνοι, οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της αστυνομίας θα πρέπει να τιμωρηθούν είτε με επίπληξη είτε με χρηματικό ποσό».

«Δεν θα έλεγε κάποιος ότι έχει πέσει βαρύς πέλεκυς στους συγκεκριμένους αξιωματικούς. Βέβαια την τελική απόφαση θα την αναλάβει η πολιτική ηγεσία, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις κρίσεις του Ιανουαρίου, καθώς εκεί θα φανεί τελικά ποια θα είναι η κρίση της πολιτικής ηγεσίας.

Πάντως, όσον αφορά το συγκεκριμένο πόρισμα, για το τι έκαναν ή τι δεν έκαναν οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ώστε να μην φτάσουν οι Κροάτες μέχρι το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και την δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ, φαίνεται ότι έχουν εντοπιστεί παραλήψεις και λάθη.

Ξαναλέω ότι ο διενεργών την ΕΔΕ, αποφάσισε ότι πρέπει να τιμωρηθούν είτε με την επίπληξη. Η επίπληξη μάλιστα έχει να κάνει με τον υποστράτηγο για τον οποίον γινόταν η έρευνα, είτε με χρηματικά ποσά. Μάλιστα είναι αυτά που προβλέπονται για την συγκεκριμένη ΕΔΕ.

Μαθαίνουμε όμως ότι και πάλι δεν είναι τα ανώτερα χρηματικά ποσά που προβλέπονται σ’ αυτή την περίπτωση», κατέληξε η δημοσιογράφος.

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

ΜΑΤπΡέντη

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας ακόμη εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης των χουλιγκαν…