Newsroom

Newsroom

Δολοφονία Άλκη: Παραδίνεται μέσα στις επόμενες ώρες ο 20χρονος που διέφυγε στην Αλβανία

Ολοκληρώνεται το παζλ των συλλήψεων - Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την έκδοσή του

5504640 1

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να παραδοθεί στις αλβανικές Αρχές ο 20χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Την πρόθεσή του να παραδοθεί τις επόμενες ώρες μετέφερε ο συνήγορος του 20χρονου, Παρασκευάς Σπυράτος. «Η πρόθεση του εντολέα μου είναι να εμφανιστεί ενώπιον των ελληνικών αρχών. Πιστεύω ότι τις επόμενες ώρες θα παραδοθεί στις αλβανικές αρχές και θα συναινέσει ώστε να ακολουθηθεί η διαδικασία εκδόσεώς του», ανέφερε ο κ. Σπυράτος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, η διαδικασία για την παράδοση του 20χρονου στη Θεσσαλονίκη είναι αρχικά να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα στα Τίρανα, ώστε να εκτελεστεί το διεθνές ένταλμα σύλληψής του. Επειτα θα πρέπει να παραιτηθεί από τα δικαιώματά του και να ζητήσει να εκδοθεί στην Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια άνδρες από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης θα μεταβούν στα Τίρανα για να τον παραλάβουν και να τον φέρουν ενώπιον του εισαγγελέα στη Θεσσαλονίκη, ώστε να του ασκηθεί ποινική δίωξη. Η διαδικασία αυτή εκτιμάται ότι μπορεί να διαρκέσει έως και δέκα μέρες.

Σημειώνεται ότι το 20χρονος είναι ο μοναδικός από τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Άλκη που δεν έχει συλληφθεί. Ήδη χθες απολογήθηκαν δύο από αυτύς και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, παίρνοντας τον δρόμο για τις φυλακές, όπως συνέβη με τον 23χρονο, που είχε αποτελέσει την πρώτη σύλληψη. Σήμερα απολογούνται ακόμα τρεις από τους συλληφθέντες και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, όταν την πόρτα της ανακρίτριας θα περάσουν οι τέσσερις τελευταίοι συλληφθέντες.

 

 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…