Newsroom

Newsroom

Δολοφονία Άλκη: «Δίνουν» ο ένας τον άλλο οι κατηγορούμενοι

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, μετά τις πολύωρες απολογίες τους στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ακόμη τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου 'Αλκη, στην περιοχή Χαριλάου.  

1100 b2e68245 412f 4b20 97bc 5ef0139d40c3

Μετά από μαραθώνιες απολογίες των τριών συλληφθέντων, ανακρίτρια και εισαγγελέας, έκριναν ομόφωνα ότι πρέπει να προφυλακιστούν. Συνολικά έχουν προφυλακιστεί μέχρι σήμερα έξι από τους συλληφθέντες ενώ αύριο αναμένονται οι καταθέσεις ακόμη τεσσάρων. Νωρίτερα σήμερα παραδόθηκε στις αρχές της Αλβανίας ο 11ος που ταυτοποιήθηκε για το άγριο έγκλημα, ωστόσο παραμένει ακόμη άγνωστο πότε θα γίνει η έκδοση του στην Ελλάδα.

Οι δυο συλληφθέντες με καταγωγή από την Ελλάδα, ηλικίας 20 και 21 ετών και ένας 23χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, οδηγήθηκαν το πρωί, ενώπιον της ανακρίτριας. Όπως προέκυψε δεν επέβαιναν όλοι στο ίδιο όχημα, με τους δυο να φέρεται πως ήταν στο τρίτο όχημα, μάρκας Volkswagen, και ένας στο δεύτερο όχημα, μάρκας Renault Clio μαύρου χρώματος.

 

Ο 21χρονος ανέφερε ενώπιον της ανακρίτριας πως τα θανάσιμα χτυπήματα έγιναν με μαχαίρι και όχι με το δρεπάνι, όπως αρχικά λεγόταν και υπέδειξε και το μέρος στο οποίο βρίσκεται.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Απόστολο Λύτρα, ο 21χρονος «ανέφερε επίσης ποιος ήταν αυτός που αφαίρεσε τη ζωή του Άλκη με ένα μαχαίρι και μάλιστα έχει υποδείξει στην ανακρίτρια που βρίσκεται αυτό το μαχαίρι με το οποίο αφαιρέθηκε η ζωή του παιδιού». 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο ο 21χρονος δεν οδηγούσε το όχημα, ενώ «έδειξε» ότι ο δολοφόνος είναι ο συνοδηγός του αυτοκινήτου.

 

«Δεν οδηγούσε ο εντολέας μου. Καθόταν πίσω, δεν έχει καμία σχέση. Ο συνοδηγός που καθόταν στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ο εντολέας μου ανέφερε πως ήταν αυτός που έκανε αυτή την πράξη», σημείωσε ο κ. Λύτρας, ενώ εξήγησε ότι το μαχαίρι είναι τύπου «καραμπίτ».

«Πέταξε το μαχαίρι σε ερημική περιοχή»

«Πρόκειται για ένα μαχαίρι καραμπίτ που δεν έχει βρεθεί και ο εντολέας έχει υποδείξει που βρίσκεται. Επίσης ανέφερε ότι μετά αυτοί οι οποίοι επέβαιναν στο όχημα και ο άνθρωπος που το χρησιμοποίησε, το πέταξαν σε μια ερημική περιοχή», πρόσθεσε ο κ. Λύτρας, όπως μεταδίδει το thesstoday.gr.

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Λύτρα ο εντολέας του υποστήριξε ότι χτύπησε κάποιον με το δρεπάνι και στη συνέχεια του έπεσε.

«Ο εντολέας μου, μου είπε ότι χτύπησε κάποιον με το δρεπάνι και ο οποίος ήταν ο πρώτος ο που έφυγε και τίποτα παραπάνω. Μετά στη συνέχεια του έπεσε το δρεπάνι», ανέφερε ο κ. Λύτρας, ενώ συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ότι «οφείλουμε να το πούμε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν ευθύνη».

 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…