Newsroom

Newsroom

Το δόγμα Σαμαρά: Μέσα ο Γιακουμάτος, δυσμενής μετάθεση για το διοικητή της Οικονομικής Αστυνομίας

Ποιο ακριβώς είναι το «δόγμα Σαμαρά» που διαπνέει (και) το νέο κυβερνητικό σχήμα; Σκεφτείτε μόνο το εξής: Ένας βουλευτής της…

giakoumatos 3

Ποιο ακριβώς είναι το «δόγμα Σαμαρά» που διαπνέει (και) το νέο κυβερνητικό σχήμα; Σκεφτείτε μόνο το εξής: Ένας βουλευτής της ΝΔ που ενεπλάκη σε σκάνδαλο φορολογικών παραβάσεων μόλις υπουργοποιήθηκε, ενώ ο διοικητής της υπηρεσίας που αποκάλυψε το σκάνδαλο πρακτικά υποβιβάστηκε σε κατώτερη υπηρεσία.

Ο εν λόγω βουλευτής είναι ο πολύς Γεράσιμος Γιακουμάτος, μόλις 4,5 μήνες μετά τη σύλληψη της συζύγου και του αδελφού του για φορολογικές παραβάσεις στον οίκο ευγηρίας «Άγιος Βασίλειος». Μάλιστα, από την εισαγγελία ζητήθηκε και η άρση της ασυλίας του ίδιου του Γεράσιμου Γιακουμάτου, ώστε να διερευνηθεί τυχόν εμπλοκή του, όμως η Βουλή κατά πλειοψηφία (με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων) απέρριψε το αίτημα αυτό.

Επιβραβεύεται λοιπόν με μία θέση στο υπουργικό συμβούλιο ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, παρά το σκάνδαλο αυτό, την ίδια στιγμή που ο μέχρι πρότινος διοικητής της Οικονομικής Αστυνομίας (η οποία και αποκάλυψε το σκάνδαλο), Βασίλης Κοντογιάννης, δε βρίσκεται πια στο πόστο του. Κατά τις ετήσιες κρίσεις του Απριλίου «ξηλώθηκε» και τοποθετήθηκε στην Αστυνομική Ακαδημία – ίσως στη χαμηλότερη θέση που θα μπορούσε να τοποθετηθεί λόγω του βαθμού του.

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του…

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…