ΔΝΤ: Στις 30 Μαΐου η συνεδρίαση για την Ελλάδα- "Δεν γνωρίζουμε κανένα "σχέδιο Ζ"

Επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Τζέρι Ράις, ότι στις 30 Μαΐου θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του…

Επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Τζέρι Ράις, ότι στις 30 Μαΐου θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος όπου αναμένεται να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης ύψους 3,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Ο κ. Ράις κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, επανέλαβε ότι το κλιμάκιο του ΔΝΤ θα βρίσκεται στην Ελλάδα τον Ιούλιο και η αποστολή του ΔΝΤ μετά το καλοκαίρι.

Σε ερώτηση αν οι επικείμενες εκλογές αποτελούν “απειλή” για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, ο κ. Ράις δεν θέλησε να απαντήσει.

Επίσης, σε ερωτήσεις για “δημοσιεύματα-αποκαλύψεις”, ειδικά για το δημοσίευμα των Financial Times περί “σχεδίου Z” το 2012 και αν το ΔΝΤ είχε κάποιο σχέδιο για “ενδεχόμενο εξόδου” της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο εκπρόσωπος του Ταμείου ανέφερε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο.

Ο κ. Ράις τόνισε ότι “πάγια αρχή” του Ταμείου είναι να μη σχολιάζει δημοσιεύματα, ούτε απάντησε στο αν το ΔΝΤ έλαβε μέρος σε συναντήσεις που να αφορούν το “σχέδιο Ζ”, υπογραμμίζοντας ότι αποστολή του Ταμείου είναι ο “καταρτισμός σχεδίων για την αντιμετώπιση κρίσεων” και να “παρέχει συμβουλές” στα μέλη του.

Στην επιμονή των δημοσιογράφων γύρω από το όλο θέμα, επισήμανε: “Δεν ξέρω κανένα τέτοιο σχέδιο”. Σε ερώτηση αν υπήρχε ή αν υπάρχει κάποιο σχέδιο του ΔΝΤ για το “ενδεχόμενο διάσπασης” της ευρωζώνης, απάντησε: “όχι”.

Δριμεία επίθεση Λιάγκα και ΑΝΤ1 σε κυβέρνηση και Καραμανλή για ΟΑΚΑ:  «Ήξεραν από το 2020»

Δριμεία επίθεση Λιάγκα και ΑΝΤ1 σε κυβέρνηση και Καραμανλή για ΟΑΚΑ:  «Ήξεραν από το 2020»

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 παρουσίασαν μελέτη και έγγραφο με ημερομηνία 22 Σεπτεμβρίου του 2020 που…

«Κόλαφος» Βερύκιος και Παπανώτας για ΟΑΚΑ: «Το Ελλαδιστάν 2.0 να το χαίρεται ο κος Μητσοτάκης» (video)

«Κόλαφος» Βερύκιος και Παπανώτας για ΟΑΚΑ: «Το Ελλαδιστάν 2.0 να το χαίρεται ο κος Μητσοτάκης» (video)

«Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους πισινούς», σχολίασε ο Δήμος Βερύκιος