ΔΝΤ προς Ρέγκλινγκ: Η αλληλεγγύη που προσφέρετε στην Ελλάδα δεν είναι "άνευ όρων"

Η Ελλάδα βυθίστηκε στην κρίση και δημιουργήθηκαν οι φήμες περί Grexit διότι τόσο το 2012 όσο και το 2015 οι Ευρωπαίοι «παρακράτησαν» οικονομική βοήθεια, επισήμανε σε σημερινές του δηλώσεις ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με τους Ευρωπαίους.

589c97461dc5240b118b4b54

Με αιχμηρό τρόπο και λίγες μόνο ώρες μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε πως η αλληλεγγύη των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα, δεν προσφέρεται «άνευ όρων», αλλά θέτουν ως βασική προϋπόθεση την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων

Πρόσθεσε δε πως το ΔΝΤ δεν έχει ορίσει ακόμα ημερομηνία για την επιστροφή του στην Ελλάδα ενώ το μήνυμα που έστειλε για την Ελλάδα είναι «όχι άλλη λιτότητα» σημειώνοντας πως αν τελικά συμφωνηθεί ένα πρωτογενές πλεόνασμα υψηλότερο του 1,5% του ΑΕΠ, αυτό θα είναι διατηρήσιμο μόνον για λίγα χρόνια.

«Αν η Ελλάδα αποφασίσει να θέσει στόχο για το δημοσιονομικό πλεόνασμα μεγαλύτερο από 1,5% του ΑΕΠ, θα πρέπει να δείξει πώς με αξιόπιστο τρόπο μπορεί να πετύχει το στόχο αυτό. Στην περίπτωση αυτή, θα χρειαστούν πρόσθετες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα πρέπει να εφαρμοστούν μόνο όταν η ανάκαμψη βρεθεί σε καλό δρόμο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις νέες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και το αφορολόγητο που ζητά το ΔΝΤ ερωτηθείς ο κ. Ράις να δώσει περισσότερες εξηγήσεις για το πώς αυτά τα δύο δεν θα επιφέρουν λιτότητα επισήμανε ότι «τα μέτρα μπορούν να νομοθετηθούν τώρα, αλλά να εφαρμοστούν στο κοντινό μέλλον και αφού πρώτα η ελληνική οικονομία ανακάμψει.

Οι δηλώσει αυτές έρχονται λίγες μόνο ώρες μετά το άρθρο του Κλάους Ρέγκλινγκ στους Financial Times ο οποίος εξαπέλυσε νέες κατηγορίες προς το ΔΝΤ και για τη στάση του απέναντι στην Ελλάδα κατηγορώντας τους αναλυτές του ακόμα δεν έχουν κατορθώσει να συνυπολογίσουν τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνει η Ελλάδα ως μέλος της Ευρωζώνης, ούτε τις εγγυήσεις που έχουν δώσει οι εταίροι της για την υποστήριξή της γι΄αυτό και καταλήγουν στο συμπέρασμα πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΕSM επισήμανε πως η Ευρώπη θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα και να της παρέχει βοήθεια αρκεί και εκείνη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…