Newsroom

Newsroom

Δίωξη στον Πάλλη για την απαγωγή Βρετανού, δικαίωση HOT DOC

Η κακουργηματική δίωξη σε βάρος (και) του φυγόδικου συνεκδότη του «Πρώτου Θέματος» Αναστάσιου Πάλλη για την απαγωγή του βρετανού Εντουαρντ…

Η κακουργηματική δίωξη σε βάρος (και) του φυγόδικου συνεκδότη του «Πρώτου Θέματος» Αναστάσιου Πάλλη για την απαγωγή του βρετανού Εντουαρντ Πρινγκλ Στέισι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δικαιώνει σχετικό δημοσίευμα του HOT DOC (Τεύχος 24). Ο Πάλλης μαζί με τρία ακόμα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας δικηγόρος κι ένας αστυνομικός, κατηγορούνται για κακουργηματική αρπαγή, άμεση συνέργεια στην κακουργηματική αρπαγή, απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και ηθική αυτουργία στην αρπαγή και την απόπειρα εκβίασης. Υπενθυμίζουμε πως ο Πάλλης κατηγορείται και για την υπόθεση των δανείων της τράπεζας FBB Bank του Βίκτωρα Ρέστη.

Η απαγωγή του κ. Πρινγκλ Στέισι έλαβε χώρα στις 27 Νοεμβρίου 2012. Όπως είχε γράψει πρώτο το HOT DOC, ο βρετανός ήταν μέτοχος της εταιρίας που θα αναλάμβανε τη φύλαξη από τους πειρατές των καραβιών του Ρέστη στη Σομαλία και είχε καταθέσει στην πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας πως είχε απαχθεί από ανθρώπους του Πάλλη. Κάποια στιγμή ο Ρέστης ενημερώθηκε πως τα έξοδα φύλαξης κι εξοπλισμών ήταν πολλαπλάσια αυτών της αγοράς, ζήτησε να ενημερωθεί από τον Πρινγκλ Στέισι, γι’ αυτό και τον κάλεσε στην Αθήνα. Ο τελευταίος πριν βγει από την αίθουσα αποσκευών προσεγγίστηκε από τρεις άνδρες. Ο ένας ήταν άνθρωπος της προσωπικής ασφάλειας του Πάλλη, ο δεύτερος εμφανίστηκε ως δικηγόρος κι ο τρίτος ως αστυνομικός.

Οι τρεις άνδρες δεν του επέτρεψαν να βγει από την αίθουσα και του γνωστοποίησαν πως του είχαν έτοιμο εισιτήριο για την επόμενη πτήση και πως αν δεν έφευγε, θα πήγαινε με διάφορες προφάσεις φυλακή. Τον οδήγησαν στο γκισέ για να αναχωρήσει, αλλά η πτήση είχε ήδη φύγει. Τον πήραν ωστόσο μαζί τους ώσπου να περάσουν οι ώρες για την επόμενη. Του ζήτησαν, πότε ήρεμα και πότε με απειλές, να υπογράψει κάποια συμφωνητικά. Κάποια στιγμή του έδωσαν το τηλέφωνο για να μιλήσει με τον Πάλλη, ο οποίος του ζήτησε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις τριών ανδρών. Ο Στέισι οδηγήθηκε τελικώς μετά από ώρες στην αίθουσα αναχωρήσεων, πέρασε τον έλεγχο και πήγε στην πύλη επιβίβασης. Εκεί πια μόνος φώναξε αστυνομικό και του ζήτησε να τον συνοδεύσει ως το σημείο που τον περίμενε ο άνθρωπος του Ρέστη. Στη συνέχεια πήγε στη βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα και κατόπιν στην Αστυνομία, όπου κατάγγειλε την απαγωγή.


Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…