Διόδια: Έρχονται αυξήσεις «φωτιά» στις τιμές – Δεν μπορεί να το πιστέψει ο Σταϊκούρας

Οι αυξήσεις θα ξεπερνούν το 10%, στα 2,40 θα φτάσουν τα διόδια της Ελευσίνας

5576376

Οι παραχωρησιούχοι επικαλούμενοι το υψηλό κόστος λειτουργίας και συντήρησης αποφάσισαν την αύξηση των τιμών στα διόδια από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Μεταφορών μάλλον σε μια άλλη πραγματικότητα δηλώνει«έκπληκτο» για τις μονομερείς ενέργειες των εταιρειών, δίνοντας υποσχέσεις να ανακόψει τη νέα άνοδο των τιμών.

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι οι παραχωρησιούχοι, με επιστολή τους στις 28 Ιουλίου 2023, απευθυνόμενοι και πάλι στον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών, επικαλούμενοι τις συναντήσεις που τους «παραχώρησε» ο Γενικός Διευθυντής, που όμως δεν συμμετείχε σε αυτές, και χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε ενημέρωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αποφάσισαν, επιδεικνύοντας αναξιοπιστία, να προβούν σε σημαντική αύξηση των διοδίων από τον επόμενο μήνα.

Προχώρησαν δε, μεταγενέστερα, σε δημοσιοποίηση της σχετικής πρόθεσης. Το Δημόσιο θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που έχει για να επιτύχει την αναστολή των μονομερών ενεργειών των Εταιρειών», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Μεταφορών.

Θέλοντας να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά την κατάσταση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δηλώνει… έκπληκτη για τις κινήσεις των παραχωρησιούχων, με τους οποίους είχε συμφωνήσει να μην υπάρξουν αυξήσεις προεκλογικά χωρίς όμως να υπολογίζει ότι οι παραχωρησιούχοι θα επανέλθουν και θα επιβάλλουν εν τέλει τα «θέλω» τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, αναμένονται αυξήσεις που θα ξεπερνούν το 10%, με χαρακτηριστικά τα παραδείγματα των διοδίων της Ελευσίνας, που η τιμή θα φτάσει τα 2,40 ευρώ και του Μακρυχωρίου στη Λάρισα, με την τιμή να φτάνει στα 2,90 ευρώ.

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

Κασσελάκης 2

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

«Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού από την εμπορική αμαξοστοιχία; Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα…