Δίνουν ξανά το ΕΚΑΣ σε άτομα με βαριά αναπηρία

Την καταβολή του  Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) σε άτομα με αναπηρία σε ποσοστό 80% και άνω,  προβλέπει νομοθετική ρύθμιση…

ekas

Την καταβολή του  Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) σε άτομα με αναπηρία σε ποσοστό 80% και άνω,  προβλέπει νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή. Μάλιστα τα χρήματα αναμένεται να δοθούν δίχως να υπάρχει όριο ηλικίας.

Μέχρι σήμερα το επίδομα δινόταν στη συγκεκριμένη κατηγορία ατόμων με αναπήρία μονάχα με τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας τους.

Με την ίδια τροπολογία αποφασίζεται επίσης και η παράταση της καταβολής των πάσης φύσεως επιδομάτων λόγω αναπηρίας μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους. Και ενώ εκκρεμεί η επανεξέταση των επιδοματούχων χωρίς τη δική τους υπαιτιότητα.

Μαζί με την παράταση της καταβολής των επιδομάτων, παρατείνεται μέχρι την ίδια ημερομηνία και η παροχή σ’ αυτούς, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και στους συνταξιούχους που αναμένουν την επαναπιστοποίηση της αναπηρίας τους.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη