Newsroom

Newsroom

Ανοίγει η ψαλίδα: Από 4 ως 6,5 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέες δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα τεσσάρων μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει δημοσκόπηση της GPO, η οποία παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Ανατροπή».  Ειδικότερα, στην πρόθεση…

ekloges kalpes 570

Προβάδισμα τεσσάρων μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει δημοσκόπηση της GPO, η οποία παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Ανατροπή». 

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 30,4%, έναντι 26,4% της ΝΔ, και ακολουθούν το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή με 5,2%, το ΠΑΣΟΚ με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται σε 11,5%.

«Πολύ σίγουρο» για την επιλογή του αισθάνεται το 81% των ερωτηθέντων, «λίγο/καθόλου» απαντά το 13% και «δεν ξέρω/δεν απαντώ» το 6%.

Στην ερώτηση για το τι πιστεύουν ότι θα γίνει εάν η επόμενη ελληνική κυβέρνηση έρθει σε ρήξη με τους εταίρους, οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 59,9% ότι οι εταίροι θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν και σε ποσοστό 31% ότι οι εταίροι μας θα οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης.

Εξάλλου, το 45,8% δηλώνει πως προτιμά μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή με κορμό του ΣΥΡΙΖΑ και το 39,3% προτιμά μια κυβέρνηση της ΝΔ ή με κορμό τη ΝΔ, ενώ το 57,2% επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας, έναντι ενός 41,6% που δηλώνει πως επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Σε άλλη δημοσκόπηση, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 6,5 μονάδων έναντι της ΝΔ.

Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 33,5% έναντι 27% της ΝΔ. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Ποτάμι με 7,5%  και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,5%, η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, οι ΑΝΕΛ με 3%, το ΚΙΔΗΣΟ με 1,5%, η ΔΗΜΑΡ με 0,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 0,5%. Άλλο κόμμα επιλέγει ένα 3%, αποχή το 4,5%, άκυρο/λευκό το 2%, ενώ οι αναποφάσιστοι αποτελούν το 8%.

Υπέρ της συνεργασίας κομμάτων για κυβέρνηση και όχι δεύτερες εκλογές τάσσεται το 79% των ερωτηθέντων, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος. Το 17% υποστηρίζει νέες εκλογές για ανάδειξη αυτοδύναμου πρώτου κόμματος.

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

δημος βερυκιοσ

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

Τον έντονο προβληματισμό της κυβέρνησης σχετικά με τη δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη αποκάλυψε ο Δήμος…