Δημοσκόπηση Alco: Επιδεινώνεται η αντίδραση κατά της κυβέρνησης – Αλαζονεία καταλογίζουν πάνω από 6 στους 10 (video)

Έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια κατά της κυβέρνησης σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της ALCO.

x kalpi

Ισχυρά μηνύματα κοινωνικής δυσαρέσκειας κατά της κυβέρνησης καταγράφονται στο β’ μέρος της δημοσκόπησης της ALCO για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ALPHA.

Συγκεκριμένα  το 72% των πολιτών θεωρούν ότι η κατάσταση με την ακρίβεια έχει επιδεινωθεί, ενώ το 63% συμφωνεί με την αντιπολίτευση που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συμπεριφέρεται με αλαζονεία.

alco akriveia
alco alazoneia

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν κεφαλαιοποιεί ιδιαίτερα την κυβερνητική φθορά, καθώς στο ερώτημα αν υπάρχει εναλλακτική πρόταση από άλλο κόμμα, το 44% απαντά «από κανένα». Το 13% απαντά το ΠΑΣΟΚ, το 12% ο ΣΥΡΙΖΑ, το 8% άλλο κόμμα και το 13% δεν απαντά.

Η ΝΔ χάνει 4 μονάδες από τη συσπείρωσή της και κινείται στο 61%. Οι απώλειές της είναι κυρίως προς Ελληνική Λύση (7%), Νίκη (4%), αποχή (4%), Δημοκράτες (3%) και σε αδιευκρίνιστη ψήφο το 15%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει τη συσπείρωσή του κατά 2 μονάδες, φτάνοντας στο 58%, ενώ αιμορραγεί προς τη Νέα Αριστερά (11%), προς αδιευκρίνιστη ψήφο (10%), προς ΠΑΣΟΚ (7%), προς ΚΚΕ (5%), προς Πλεύση (3%), προς Κόσμο του Π. Κόκκαλη (2%) και προς άλλο κόμμα σε ποσοστό 3%.

Το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει 4 μονάδες από τη συσπείρωσή του στην προηγούμενη μέτρηση και κινείται στο 76%. Οι διαρροές είναι αδιευκρίνιστες (12%), προς αποχή (3%) και κυρίως προς το κόμμα Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου (ποσοστό 5%).

Την ίδια ώρα το 34% απαντά ότι το ενδιαφέρουν αρκετά οι ευρωεκλογές, το 24% πολύ, το 30% λίγο και το 12% καθόλου.

 

alco6_d38c7.jpgalco8_e2465.jpgalco9_5387e.jpgalco10_9d399.jpg

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

ΟΣΦΠ Πόλο 3

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στην Ισπανία την Μπαρτσελονέτα για την 5η αγωνιστική του Β΄ ομίλου…