Newsroom

Newsroom

Δημοσιογράφος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξη

Σε ποινή φυλάκισης 10 χρόνων καταδικάστηκε γνωστός στη χώρα του ταϊλανδός ακτιβιστής και δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Φωνή των καταπιεσμένων» ο…

dimosiografos

Σε ποινή φυλάκισης 10 χρόνων καταδικάστηκε γνωστός στη χώρα του ταϊλανδός ακτιβιστής και δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Φωνή των καταπιεσμένων» ο οποίος κρίθηκε ένοχος για δυσφήμιση της βασιλικής οικογένειας.
Ο Σομγιότ Προυεκσακασεμσούκ κρίθηκε ένοχος για τη δημοσίευση άρθρων που δυσφημούσαν τον βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι το 2010 όταν ήταν εκδότης ενός περιοδικού που ήταν προσκείμενο στον αυτοεξόριστο πρώην πρωθυπουργό Τακσίν Σιναουάτρα.«Ο κατηγορούμενος είναι ένας δημοσιογράφος ο οποίος είχε το καθήκον να ελέγξει τα γεγονότα σε αυτά τα άρθρα προτού τα δημοσιεύσει. Γνώριζε ότι το περιεχόμενο δυσφημούσε την μοναρχία, αλλά επέτρεψε εντούτοις την δημοσίευσή τους», δήλωσε ένας δικαστής κατά την ανακοίνωση της καταδίκης του Σομγιότ.
Το περιοδικό, ο αγγλικός τίτλος του οποίου είναι «Φωνή του Τακσίν», σε ένα λογοπαίγνιο που σημαίνει «Φωνή των Καταπιεσμένων», έκλεισε λίγο πριν από την σύλληψη του Σομγιότ, δήλωσε η Θίντα Θαουόρνσεθ, στέλεχος του κινήματος υπέρ του Τακσίν «Κόκκινα Πουκάμισα».
Η αποστολή της ΕΕ στην Ταϊλάνδη ανακοίνωσε ότι η ετυμηγορία και η καταδίκη αυτή υπονομεύει το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης.

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

Κασσελάκης 2

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

«Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού από την εμπορική αμαξοστοιχία; Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα…