Newsroom

Newsroom

Το δημοσίευμα της έμμισθης σχέσης του Χήτου με τη ΕΥΠ και οι αντιδράσεις

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» σύμφωνα με το οποίο παρουσιάζεται ο δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής με…

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» σύμφωνα με το οποίο παρουσιάζεται ο δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην Ήπειρο Βασίλης Χήτος να έχει έμμισθη σχέση με τη ΕΥΠ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο δημοσιογράφος εμφανίζεται να λαμβάνει τον Ιανουάριο του 2012 από τα μυστικά κονδύλια της ΕΥΠ το ποσό των 30.000 ευρώ για «προσφερθείσες υπηρεσίες το 2ο εξάμηνο του 2011». Η εν λόγω εφημερίδα στο δημοσίευμά της έχει και την απόδειξη της υποτιθέμενης πληρωμής, όπου φέρεται να υπογράφει ο δημοσιογράφος ως εισπράξας. «Δεν μπορούν να χτυπήσουν τον Πάνο Καμμένο και χτυπούν εμένα. Είναι πλαστή η απόδειξη που παρουσιάζει η εφημερίδα, και κανείς δεν με πήρε τηλέφωνο, να με ρωτήσει», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Χήτος και πρόσθεσε: «Αν αποδειχθεί οποιαδήποτε έμμισθη σχέση μου με την ΕΥΠ να δημεύσουν αμέσως την ακίνητη περιουσία μου». Όπως ανέφερε, η μοναδική φορά που επισκέφτηκε τα γραφεία της ΕΥΠ ήταν για να δοθούν διευκρινίσεις για δημοσίευμα της εφημερίδας όπου εργαζόταν τότε.


Η αντίδραση από την ΕΥΠ ήταν άμεση εκδίδοντας σχετική ανακοίνωση: «Η χρηματική απόδειξη στην οποία αναφέρεται το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», με τίτλο «Έμμισθος της ΕΥΠ, υποψήφιος Βουλευτής» και κατά την οποία η ΕΥΠ φέρεται να έχει δώσει 30.000 ευρώ στο δημοσιογράφο κ. Βασίλειο Χήτο είναι καθ’ ολοκληρία πλαστή και κατασκευασμένη. Συνακόλουθα δε, το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας διαψεύδεται στο σύνολό του με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Εντός της ημέρας, ο Διοικητής της ΕΥΠ, κ. Κωνσταντίνος Μπίκας θα προβεί στις απαιτούμενες νομικές κινήσεις.Ένα τόσο σοβαρό θέμα όφειλε να είχε διασταυρωθεί από την εφημερίδα, πριν από τη δημοσίευσή του.»

Ψευδές χαρακτηρίζουν το δημοσίευμα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο Πάνος Καμμένος λέγοντας ότι πρόκειται περί πλαστογραφίας και σε προσπάθεια λασπολογίας του κόμματός του. Συγκεκριμένα, έγραψε στο facebook: «Οι πλαστογράφοι που διαδέχτηκαν τον Μιχελάκη στον Ελεύθερο Τύπο νομίζουν ότι εκτελώντας συμβόλαια των χαλκείων της τρόικας θα ανακόψουν το τσουνάμι των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ας αρκεστούν στις πλαστογραφίες υποτίτλων και ας μην ξοδέψουν τις μαύρες σακούλες των αργυρίων λάσπης, θα τις αποδώσουν πίσω στον ελληνικό λαό αφού πληρώσουν στην ποινική δικαιοσύνη. Τελειώσατε όλοι μαζί. Δεν σας φοβόμαστε. Ερχόμαστε».

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε σοβαρή την καταγγελία μέσω του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη. «Το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος ότι ένας δημοσιογράφος, υποψήφιος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έπαιρνε χρήματα από την ΕΥΠ, είναι μία πολύ σοβαρή καταγγελία. Οι δηλώσεις των εμπλεκομένων δεν αρκούν και η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος», ανέφερε σχετικά ο κ. Μιχελάκης.

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Πτήση

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Παράξενα πράγματα σε μια πτήση της EasyJet

Αμβρόσιος: Σκληρή επίθεση σε Ιερώνυμο για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Με ποιο δικαίωμα Μακαριώτατε διαπράττετε αυτό το ηθικό έγκλημα;»

6210363

Αμβρόσιος: Σκληρή επίθεση σε Ιερώνυμο για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Με ποιο δικαίωμα Μακαριώτατε διαπράττετε αυτό το ηθικό έγκλημα;»

Ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι αμνηστεύει τους «καταφρονητές των νόμων…