Δημοσίευμα συνδέει τη «Δήμητρα της Λέσβου» με τον Δημήτρη Λιγνάδη σε υπόθεση βιασμού το 1997

Απρόσμενη τροπή δίνει το δημοσίευμα που περιλαμβάνει κατάθεση του Δημήτρη Λιγνάδη από το 1998

NewsRoom 31/05/2021 | 18:31

Απρόσμενη τροπή δίνει στην υπόθεση της εξαφάνισης της «Δήμητρας της Λέσβου» ρεπορτάζ της εφημερίδας Μπαμ, το οποίο αναμεταδίδει και το in.gr και συνδέει την περίπτωσή της με τον Δημήτρη Λιγνάδη. 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Δήμητρα/ης φέρεται να είχε καταγγείλει βιασμό στις τοπικές αρχές της Λέσβου από άγνωστο άνδρα το 1997.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, πηγή του ρεπορτάζ είναι μια κατάθεση, η οποία βρέθηκε και κατασχέθηκε στην ταράτσα του προφυλακισμένου ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη, η οποία αποδείκνυε ότι είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας και όχι ως κατηγορούμενος στον ανακριτή Μυτιλήνης, ο οποίος το 1998 διερευνούσε μια υπόθεση βιασμού.

Όπως αναφέρεται, στις 26 Ιανουαρίου 1998 ο ηθοποιός κατέθεσε ως μάρτυρας ενώπιον του ανακριτή, ενώ προηγουμένως οι εισαγγελικές αρχές είχαν ασκήσει δίωξη κατά αγνώστου προσώπου, ύστερα από καταγγελία τρανσέξουαλ ατόμου που είχε υποστηρίξει ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά. Το μόνο που φέρεται να θυμόταν ήταν τα χαρακτηριστικά μιας μοτοσικλέτας. Τίποτε άλλο.

Από την κατάθεση – ντοκουμέντο, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, προκύπτει ότι στο στόχαστρο της ανακριτικής έρευνας βρέθηκε η συγκεκριμένη μηχανή, για την οποία ο Δημήτρης Λιγνάδης κατέθεσε ότι ανήκε στον αδερφό του, Ιωάννη, ο οποίος εκείνη την περίοδο σπούδαζε στην Αγγλία.

Στη δισέλιδη συμπληρωματική του κατάθεση ο Λιγνάδης είναι ξεκάθαρος. Αναφέρει ότι η συγκεκριμένη μηχανή για την οποία τον ρώτησαν οι αστυνομικοί ανήκε στον αδερφό του, ο οποίος όμως μετά τις διακοπές του Πάσχα του 1997 έφυγε για τη Μ. Βρετανία, από όπου και επέστρεψε στο τέλη Ιουνίου του 1997. 

Όπως είπε, στο μεσοδιάστημα τη συγκεκριμένα μοτοσικλέτα την κυκλοφορούσε ο ίδιος, αλλά αρνήθηκε ότι είχε ταξιδέψει στη Λέσβο. «Το προηγούμενο βράδυ, δηλαδή στις 7/6/1997, τελείωσα την πρόβα μου στο θέατρο στην Πλάκα και μετέπειτα συναντήθηκα με την … και μάλιστα πήγα με την προαναφερόμενη μηχανή στο σπίτι της που βρίσκεται στον περιφερειακό του Λυκαβηττού. Αμέσως μετά συναντηθήκαμε με την Ελένη Κούρκουλα στο εστιατόριο ‘Μαγεμένος Αυλός’. Το γεγονός αυτό το θυμάμαι χαρακτηριστικά και αυτό γιατί κάθε Σάββατο με τα προαναφερόμενα πρόσωπα πηγαίναμε στο συγκεκριμένο μέχρι να φύγουμε από την Αθήνα για τις θεατρικές παραστάσεις.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι την επόμενη μέρα, Κυριακή 8/6/1997, δέχτηκα τις πρωινές ώρες ένα τηλεφώνημα στο σπίτι μου από την Αστυνομία που μου ζητούσε να μάθει αν η παραπάνω μηχανή ανήκε σε εμένα. Τους απάντησα ότι ιδιοκτήτης της μηχανής είναι ο αδερφός μου, Ιωάννης Λιγνάδης, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό. Είπε ότι τη μηχανή τη χρησιμοποιούσα και εγώ και με ρώτησαν αν είχα έρθει στη Μυτιλήνη. Του απάντησα αρνητικά και τους ρώτησα γιατί με ρωτούσαν όλα τα παραπάνω και αυτοί μου απάντησαν ότι είχε γίνει ένα συμβάν στη Μυτιλήνη και μου έδωσαν αυτόν τον αριθμό μηχανής» φέρεται να είχε πει στις αρχές.

Τι απέγινε η έρευνα

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μπαμ», από την έρευνά της δεν έχει καταστεί, μέχρι σήμερα, δυνατό να εξακριβωθεί το πού ακριβώς οδήγησε η έρευνα του ανακριτή σχετικά με αυτήν την περίεργη υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού στη Μυτιλήνη το 1997.

Κανείς δεν γνωρίζει εάν εντοπίστηκε ο δράστης ή οι δράστες της καταγγελλόμενης πράξης και αν τελικά λογοδότησαν στη Δικαιοσύνη, ή η υπόθεση μπήκε στο αρχείο λόγω μη επαρκών αποδείξεων.

Η πληροφορία, όμως, ότι η καταγγέλλουσα ήταν η Δήμητρα της Λέσβου δίνει νέο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στη συγκεκριμένη υπόθεση, εάν φυσικά επαληθευτεί.