Newsroom

Newsroom

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Ο υμνητής της Novartis που έγινε κατήγορος βουλευτής

Σύμφωνα με την ΕφΣυν, ο Δ. Μαρκόπουλος έγραφε άρθρα «ύμνους» στη Novartis και τα έστελνε για... έλεγχο στα κεντρικά.

5045158

Με τίτλο «Υμνητής της Novartis ο κατήγορος βουλευτής της ΝΔ» κυκλοφόρησε σήμερα Εφημερίδα των Συντακτών, αποκαλύπτοντας ότι ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Προκαταρκτικής, Δημήτρης Μαρκόπουλος, υπήρξε και… αρθρογράφος – υμνητής της Novartis, την οποία σήμερα -υποτίθεται- ελέγχει.

Στις λεπτομέρειες του δισέλιδου ρεπορτάζ, που υπογράφει η Άντα Ψαρρά, σημειώνεται ότι δικό του άρθρο περιέχεται μέσα στα έγγραφα της αμερικανικής δικογραφίας, που διαβιβάστηκαν στην Προανακριτική. Πρόκειται για ένα μεγάλο, διθυραμβικό ρεπορτάζ του επιχειρηματικού ένθετου της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ‘Business Stories’ στις 16/6/2010, το οποίο αποτύπωνε, σύμφωνα με την «Εφ. Συντακτών», την προσπάθεια του ισχυρού άνδρα της Novartis να βρει «θεραπεία για την αγορά του φαρμάκου»!

Ειδικότερα, ολόκληρο το δημοσιευμένο κείμενο του κ. Μαρκόπουλου στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», περιείχε απόσπασμα που βρέθηκε στα γραφεία της Novartis και στη συνέχεια διαβιβάστηκε στο FBI. Πρόκειται για πρωτόλειο κείμενο, με διορθώσεις και τέσσερις διαφορετικούς (υποψήφιους) τίτλους. Ακολουθούσε η υπογραφή και το e-mail του Δ. Μαρκόπουλου.

5f10119a825e633078605063

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη