Δημιουργικές προτάσεις… και βούρκος

Στο βούρκο του Μητσοτάκη δε χωράνε οι δημιουργικές εκείνες προτάσεις που αποσκοπούν στο συμφέρον της πλειονότητας της κοινωνίας

EK - Μητσοτακης

Οι παλιότεροι θα θυμούνται μια πετυχημένη διαφήμιση του ποδοσφαιρικού τζόγου: “Μίλησε το παιδί! Και τί είπε; ΠΡΟ-ΠΟ”. Στον τζόγο της
κυβερνητικής πολιτικής κάποιο άλλο “παιδί” ετών 54 το οποίο υποδύεται τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, μίλησε επίσης: “Δεν είναι τώρα η ώρα να ξανακυλήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας στο βούρκο… Θα πούμε “ναι” σε κάθε δημιουργική πρόταση, η οποία ενώνει την ελληνική κοινωνία. Και απέναντι σε όσους επιμένουν να ανακαλύπτουν ιστορίες επιστημονικής φαντασίας…”

Κατ’ αρχήν, δεν πρόκειται να σχολιάσουμε τα περί “βούρκου” για να μην υπεισέλθουμε στα χωράφια της κυβερνητικής παράταξης και των επιχειρηματικών συμφερόντων που υπηρετεί. Θα μείνουμε στην παραίνεση του για “δημιουργικές προτάσεις” χωρίς να έχουμε αυταπάτες ότι αυτές είναι δυνατό να “ενώσουν την ελληνική κοινωνία”. Ο λόγος είναι ότι στο βούρκο του Μητσοτάκη της διαπλοκής, της ρεμούλας, της αρπαχτής, της αδιαφάνειας, της αλαζονείας, της αισχροκέρδειας και των … νόμιμων υποκλοπών, δεν χωράνε οι δημιουργικές εκείνες προτάσεις που αποσκοπούν στο συμφέρον της πλειονότητας της κοινωνίας και στην υπεράσπιση της Δημοκρατίας. Ας είναι:

Προτάσεις πέραν κάθε “επιστημονικής φαντασίας” για το ζήτημα των υποκλοπών.

Κατάργηση του απορρήτου στην επικείμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, με εντολή του πρωθυπουργού.

Σαφής δήλωση από τον Μητσοτάκη ότι οι 33 υπουργοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, κ.ά., που αποκάλυψε το Documento δεν παρακολουθούνται από την ΕΥΠ, παράλληλα με το predator.

Έλεγχος των κινητών τηλεφώνων όλων των βουλευτών και υπουργών για πιθανή επιμόλυνση από το predator με ευθύνη της Βουλής (το οποίο αρνήθηκε η κυβερνητική πλειοψηφία).

Έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών των επιχειρηματιών και που σχετίζονται με τις εταιρείες Krikel και Intellexa. (Follow the money)!

Έλεγχο από την Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας, την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) και τις εισαγγελικές αρχές, του ΚΕΤΥΑΚ (Κέντρο Τεχνολογικής Υποστήριξης, Ανάπτυξης και Καινοτομίας).

Πρόκειται για την “ΕΥΠ” μέσα στην ΕΥΠ που ίδρυσε ο Μητσοτάκης το 2020 και “δουλεύει” με μυστικές δαπάνες και πλήρη αδιαφάνεια.

Να ελεγχθεί η σχέση του ΚΕΥΤΑΚ με τις εταιρείες Krikel και Intellexa που εμπορεύονται κακόβουλα λογισμικά.

Να καταργηθεί η τροπολογία 826/145  του 2021, που απαγορεύει να μάθουν όσοι παρακολουθήθηκαν από την ΕΥΠ, το λόγο της παρακολούθησής τους.

Διερεύνηση των υποκλοπών από την Δικαιοσύνη σε ανώτατο επίπεδο με την ενοποίηση των κατακερματισμένων ερευνών.

Να επιτραπεί η δημοσιοποίηση των στοιχείων της ερευνητικής δημοσιογραφίας με απόφαση της Δικαιοσύνης για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Το παρακρατικό σύστημα Μητσοτάκη, η αδράνεια της “ανεξάρτητης” Δικαιοσύνης και των διωκτικών αρχών έδωσαν τον απαραίτητο χρόνο στους “κοριούς” να σβήσουν ίχνη τους, με την καταστροφή αρχείων και την “φυγάδευση” των εγκαταστάσεων του predator σε ασφαλή … λιμάνια. Είναι η ίδια τακτική η οποία είχε επιτρέψει την “απόδραση” Χριστοφοράκου, στο σκάνδαλο Siemens!

Βούρκος χωρίς σαπίλα δεν υπάρχει. Και αυτό δεν είναι επιστημονική φαντασία όταν αναφερόμαστε στο βίο και την πολιτεία του αρχικοριού της χώρας…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη