Δήλωση Γιάννη Μάγγου μετά τον ξυλοδαρμό του από τα ΜΑΤ για την υπόθεση του Βασίλη Μάγγου

«Το ενδιαφέρον της αστυνομίας γι αυτή την υπόθεση εκδηλώθηκε με τη χρήση αυθαίρετης και παράνομης αστυνομικής βίας και με τη σωματική επίθεση που δέχτηκα από άνδρες των ΜΑΤ στην είσοδο των δικαστηρίων, πολύ κοντά στο σημείο που κακοποιήθηκε βάναυσα ο γιός μου Βασίλειος Μάγγος».

ΜΑΓΓ 1

Τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της δίκης σχετικά με τον θάνατο του γιου του Βασίλη Μάγγουπου άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από βασανισμό που υπέστη στα χέρια αστυνομικών- καθώς και την απρόκλητη επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ που δέχθηκε την Τετάρτη (15/03) ο Γιάννης Μάγγος έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, σχολίασε μέσω δημόσιας ανάρτησης ο κ. Μάγγος.

Επίθεση και ξυλοδαρμός από την αστυνομία σε βάρος του Γιάννη Μάγγου

Ειδικότερα, υπενθυμίζεται πως ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, Γιάννης Μάγγος, ο οποίος συμμετείχε στην κινητοποίηση, δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ, ρίχνοντάς τον στο έδαφος και σπάζοντας το πλακάτ που κρατούσε. «Η απόλυτη ξεφτίλα της ελληνικής αστυνομίας. Η απόλυτη ξεφτίλα του ελληνικού κράτους… Βασίλης Μάγγος παρών!», είχε γράψει σχετικά ο κ. Μάγγος στα social media.

Σε μια νέα δήλωση σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε την Τετάρτη προχώρησε ο Γιάννης Μάγγος, στην οποία ενημερώνει για τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της δίκης σχετικά με τον θάνατο του γιου του Βασίλη Μάγγου, ενώ παράλληλα αναφέρεται και στην αδιανόητη επίθεση που δέχθηκε από άνδρες των ΜΑΤ.

Ακολουθεί η ανάρτησή του:

«ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΓΓΟΥ

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ

Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση με κατηγορούμενους τους αστυνομικούς που κακοποίησαν βάναυσα τον γιό μας Βασίλειο Μάγγο: Μετά την απόρριψη των μηνύσεων που καταθέσαμε εμείς οι γονείς του Βασίλειου Μάγγου κατά των αστυνομικών που τον χτύπησαν αλύπητα έξω από το δικαστικό μέγαρο Βόλου, στο αστυνομικό αυτοκίνητο και στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, και κατά της απορριπτικής διάταξης του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ασκήσαμε προσφυγή ενώπιον της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας, η οποία έγινε εν μέρει δεκτή.
Κατόπιν αυτού, οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην κακοποίηση του Βασίλειου Μάγγου και όχι μόνο οι ήδη κατηγορούμενοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη, θα ελεγχθούν δικαστικά όχι μόνο για το κακούργημα της τέλεσης βασανιστηρίων αλλά και για άλλα αδικήματα.

Αυτή είναι μία θετική εξέλιξη, δεδομένου ότι η Εισαγγελία Βόλου είχε σπεύσει να χαρακτηρίσει το αδίκημα των αστυνομικών ως επικίνδυνη σωματική βλάβη, κατηγορία που είναι ήσσονος σημασίας σε σχέση με τα αδικήματα που έχουν τελέσει και τα οποία τώρα θα διερευνηθούν από τις δικαστικές αρχές.

Η δίκη κατά των αστυνομικών που είχε προσδιοριστεί για τις 15/3/2023, αναβλήθηκε για τις 24/1/2024 λόγω ασθένειας ενός εκ των κατηγορουμένων.
Μέσα σ αυτό το χρονικό διάστημα η σχετική διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί και να ασκηθούν περαιτέρω ποινικές διώξεις και στους ήδη κατηγορούμενους, αλλά και στους άλλους αστυνομικούς που εμπλέκονται.

Πρέπει βέβαια να αναφερθεί ότι το ενδιαφέρον της αστυνομίας γι αυτή την υπόθεση εκδηλώθηκε με τη χρήση αυθαίρετης και παράνομης αστυνομικής βίας, τόσο με τον αποκλεισμό της εισόδου στα δικαστήρια από διμοιρίες ΜΑΤ, όσο και με τη σωματική επίθεση που δέχτηκα από άνδρες των ΜΑΤ στην είσοδο των δικαστηρίων, πολύ κοντά στο σημείο που κακοποιήθηκε βάναυσα ο γιός μου Βασίλειος Μάγγος.

Βόλος 17/3/2023»

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…