Δικογραφία σε βάρος Χαρδούβελη, για τον ΕΝΦΙΑ, στη Βουλή

Με στόχο την ενεργοποίηση ή όχι της διαδικασίας του νόμου περί ευθύνης υπουργών, σε βάρος του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη,…

Με στόχο την ενεργοποίηση ή όχι της διαδικασίας του νόμου περί ευθύνης υπουργών, σε βάρος του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, διαβιβάστηκε δικογραφία την Τρίτη στη Βουλή, από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε στις αρχές Σεπτεμβρίου το Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι» για παράβαση του άρθρου 244 του Ποινικού Κώδικα περί «καταπίεσης» που αφορά την επιβολή του ΕΝΦΙΑ.
Στο άρθρο αυτό επισημαίνεται ότι: «Υπάλληλος που εν γνώσει εισπράττει φόρους, δασμούς, τέλη ή άλλα φορολογήματα, δικαστικά έξοδα ή οποιαδήποτε δικαιώματα που δεν οφείλονται, τιμωρείται με φυλάκιση».
Στη μήνυση του Σωματείου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι:  «Κατά την κοινοποίηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, που εκδόθηκαν στις 31.7.2014  προς όλους τους Έλληνες για τους οποίους έχει εφαρμογή ο νόμος 4223/2013, παρατηρήθηκαν πλήθος υπερβολικών χρεώσεων, χωρίς ωστόσο να είναι κανείς σε θέση να  πληροφορηθεί πως προέκυψαν. Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για σφάλματα, χωρίς ωστόσο να είναι εφικτή η επαλήθευση του σχετικού ισχυρισμού  αφού κανένας Έλληνας φορολογούμενος δεν γνωρίζει πως προέκυψε το ποσό φόρου που του καταλογίστηκε. Αυτή η ασάφεια σε συνδυασμό με τα υπέρογκα ποσά που βεβαίωσε το υπουργείο Οικονομικών, προκάλεσαν κοινωνική αναστάτωση  σε βαθμό που η Κυβέρνηση αναγνώρισε τις υπερβολικές χρεώσεις σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά με ασαφή τρόπο, και αναγκάστηκε να δεσμευθεί για την επανέκδοση εκκαθαριστικών για το σύνολο των υπόχρεων. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ουδέποτε δημοσίευσαν το συνολικό ποσό που καταλογίστηκε, στις 31.7.2014, στους φορολογούμενους από την εφαρμογή του νόμου για τον ΕΝΦΙΑ ούτε πως προσδιορίζεται το ποσό του ΕΝΦΙΑ για κάθε φορολογούμενου».

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…