Δικηγόρος 18χρονης: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εργαζόμενη κοπέλα - Την απειλούσε ότι θα σκοτώσει την μητέρα και τα αδέρφια της»

«Η κοπέλα εξακολουθεί να κινδυνεύει από το κύκλωμα που εμπλέκεται ο αστυνομικός»

NewsRoom 12/07/2021 | 12:27

Η δικηγόρος της 19χρονης, κυρία Αντωνία Λεγάκη, μιλώντας σήμερα σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «Mega» αναφέρθηκε στον απόλυτο εφιάλτη που βίωνε η 19χρονη κοπέλα στα χέρια του 39χρονου αστυνομικού αλλά και του πατέρα της.

Η δικηγόρος αρχικά ευχαρίστησε την εργαζόμενη κοπέλα στην καφετέρια η οποία όταν είδε το κορίτσι χτυπημένο της είπε «αν χρειάζεσαι βοήθεια, είμαι εδώ».

Όπως η ίδια σημείωσε: «Ο άνθρωπος αυτός την είχε αιχμάλωτη επί 1,5 μήνα την εξέδιδε χτυπώντας την, προσπαθούσε να της δώσει ναρκωτικά ή της στερούσε την τροφή. Είναι ένα παιδί ακόμα παγωμένο απέναντι σε αυτό που της συνέβη. Η προσέγγιση ήταν μια κανονική προσέγγιση για μια σχέση. Το κορίτσι ήθελε να φύγει από το σπίτι της και ήταν ευάλωτη. Ένιωσε ασφάλεια επειδή ο άνδρας ήταν αστυνομικός. Αυτός ήλεγχε τις επικοινωνίες της. Είχε έναν έλεγχο. Ο περίγυρος δεν είχε καταλάβει… το κορίτσι φοβόταν πάρα πολύ, την απειλούσε ότι θα σκοτώσει την μητέρα και τα αδέρφια της»

Μάλιστα, η κ. Λεγάκη ξεκαθάρισε ότι η 19χρονη κοπέλα δεν μπορεί να θεωρείται ακόμα ασφαλής, γιατί: «Υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία. Μιλάμε για κύκλωμα. Αυτό το κορίτσι έχει κατανομάσει ότι ήξερε. Έκανε ό,τι μπορούσε. Η μητέρα της δεν γνώριζε. Αυτό περιγράφει η κοπέλα.», πρόσθεσε.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η ΕΛΑΣ πρότεινε στην κοπέλα άλλο δικηγόρο, προφανώς γιατί ενοχλήθηκε από τη δημοσιότητα που έδωσαν στην υπόθεση η Αντωνία Λεγάκη και ο Γιάννης Μυκονιάτης. Είναι ομως εξαιρετικά αμφίβολο αν η υπόθεση θα έπαιρνε την τροπή που πήρε χωρίς τη δημοσιότητα αλλά και χωρίς την παρέμβαση της φεμινιστικής οργάνωσης από τα νότια προάστια.