Δίκη πρώην ντράμερ Πυξ Λαξ: «Τον βλέπαμε να πηγαίνει ένα κοριτσάκι σε μια αιώρα και το έβαζε να ξαπλώνει, πάνω του»

Πρώτος στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο πατέρας της καταγγέλλουσας ο οποίος ενημερώθηκε για το τι συνέβη στην κόρη του, από τη σύζυγό του, αφού είχαν αποχωρήσει από τον χώρο του κάμπινγκ.

e1644584897470

Με την κατάθεση των γονιών της δεύτερης από τις τέσσερις γυναίκες που έχουν καταγγείλει τον 69χρονο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, Γιώργο Γιαννόπουλο, ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση μετά από καταγγελίες τεσσάρων ανήλικων τότε κοριτσιών, την περίοδο 2007-2015, συνεχίστηκε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η 25χρονη σήμερα κοπέλα είχε κατήγγειλε πως ο κατηγορούμενος την άγγιζε με πίεση στα γεννητικά όργανα το καλοκαίρι του 2011, την ώρα που «έπαιζε» μαζί με εκείνη και δυο ακόμα ανήλικες φίλες της στη θάλασσα στην παραλία του κάμπινγκ στον Νομό Ηλείας όπου παραθέριζε.

Η ίδια όπως είπε και στην κατάθεσή της, υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος τη «θώπευε» μέσα στη θάλασσα και παράλληλα έκανε αστεία τόσο σε εκείνη όσο και στις φίλες της, ενώ οι γονείς της βρίσκονταν σε απόσταση 20 περίπου μέτρων.

Πρώτος στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο πατέρας της καταγγέλλουσας ο οποίος ενημερώθηκε για το τι συνέβη στην κόρη του, από τη σύζυγό του, αφού είχαν αποχωρήσει από τον χώρο του κάμπινγκ.

«Όταν φύγαμε από το κάμπινγκ στις 18 Αυγούστου του 2011 μου ανέφερε η σύζυγος ότι ο κατηγορούμενος, κάποια από τις προηγούμενες μέρες πλησίασε την κόρη μας μέσα στη θάλασσα και την έπιασε στα γεννητικά όργανα. Η κόρη μας φοβήθηκε και ήρθε και έκατσε δίπλα μας. Μία ημέρα πριν, στις 17 Αυγούστου η μικρή το είπε στη μητέρα της και την επόμενη εκείνη το είπε σε μένα. Το συζητήσαμε διεξοδικά και αποφασίσαμε να μην κάνουμε τίποτα γιατί το παιδί μας δεν ήθελε. Αρχικά η πρώτη αντίδραση είναι να εξοργιστείς. Να κανείς φασαρία. Η γυναίκα μου ήθελε να πάει να τον βρει με το που το έμαθε. Η κόρη μας δεν ήθελε με τίποτα. Εμείς καταλάβαμε ότι αν κάναμε κάτι θα κάναμε μεγαλύτερη ζημιά στο ίδιο μας το παιδί. Ήταν παρά πολύ σοβαρό, ήταν τραγικό για εκείνη. Σκεφτήκαμε το παιδί μας και αυτή την απόφαση πήραμε γιατί σκεφτήκαμε ότι θα την τραυμάτιζε περισσότερο αν κάναμε κάτι. Βλέπαμε ότι το παιδί μας δεν μπορούσε να αντέξει κάποια άλλη διαδικασία. Όπως η σημερινή», κατέθεσε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας και περιγράφοντας ακριβώς τα όσα μετέφερε η κόρη του περιγράφοντας το περιστατικό είπε:

«Ο κατηγορούμενος λέγοντας κάποιο αστείο σε σχέση με το κατούρημα στη θάλασσα έβαλε το χέρι του και έπιασε το αιδοίο της. Το θυμάται παρά πολύ καλά. Αυτή ήταν η πράξη. Έπιασε τα γεννητικά της όργανα. Έβαλε το χέρι του και έπιασε το αιδοίο της. Ένα 13χρονο παιδί πως να το ερμηνεύσει αυτό; Είναι η πρώτη της επαφή με το άλλο φύλο. Δεν ήξερε η κόρη μου τι είναι αυτό και γιατί το έκανε. Ένιωσε ότι ήταν κάτι που δεν ήταν σωστό ότι παραβίαζε τα όρια».

Ο μάρτυρας τόνισε πως ήταν γνωστό πως ο κατηγορούμενος ήταν πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ και αναφέρθηκε στο «κλίμα εμπιστοσύνης» που είχε δημιουργηθεί.

«Όταν κάναμε μπάνιο βλέπαμε πολλά παιδιά ειδικά κοριτσάκια σε παρεούλες και τον κατηγορούμενο μαζί τους. Υπήρχε ένα κλίμα εμπιστοσύνης ότι υπάρχει ένας μεγάλος που προσέχει τα παιδιά. Δεν υπήρξε ποτέ κουβέντα μεταξύ μας που να με ρώτησε αν θέλουμε να προσέχει τα παιδιά και να απάντησα ναι. Βλέπαμε ότι υπάρχει μέσα ένας μεγάλος. Υπήρχε η οπτική επαφή. Υπήρχε όμως και απόσταση από τη θάλασσα και νιώθαμε ότι αν κάτι δεν πάει καλά υπάρχει ένας μεγάλος που είχαμε γνωρίσει στο κάμπινγκ και θα παρέμβει. Νιώθαμε ασφαλείς ότι τη στιγμή που ήμασταν στην ξαπλώστρα και το παιδί μας ήταν στη θάλασσα με αλλά παιδιά αλλά αν συνέβαινε κάτι υπάρχει ένας ενήλικας να βοηθήσει», σημείωσε και χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο ως «ομιλητικό» και «κοινωνικό».

Στη συνέχεια, ο πατέρας της καταγγέλλουσας αναφέρθηκε στην επόμενη χρονιά που επισκέφτηκαν οικογενειακώς το κάμπινγκ στην Ηλεία, το 2012. Εκεί όπως είπε στην κατάθεσή του, είδαν και πάλι τον κατηγορούμενο να είναι κοντά σε μικρά κοριτσάκια ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε ένα περιστατικό που ο κατηγορούμενος ξάπλωνε σε μία αιώρα, σε απόμερο σημείο με ένα ανήλικο κορίτσι. Σημειώνεται πως το κορίτσι αυτό, είναι μία εκ των τεσσάρων που έχουν καταγγείλει τον 69χρονο.

«Τον επόμενο χρόνο εμείς πήγαμε ξανά στο κάμπινγκ και είδαμε πάλι τον κύριο Γιαννόπουλο να απασχολεί κοριτσάκια στη θάλασσα. Φυσικά τον αποφεύγαμε και είδαμε επαναλαμβανόμενα αυτή την εικόνα. Εκεί που καθόμασταν τα βραδιά μετά το σούρουπο, στην καφετέρια, βλέπαμε τον κατηγορούμενο να παίρνει ένα κοριτσάκι και να το πηγαίνει σε ένα απόμερο μέρος που είχε στήσει μια αιώρα και ξάπλωνε, είτε πάνω του είτε αντικριστά. Αυτό το βλέπαμε κάθε απόγευμα».

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, επισκέφτηκαν το κάμπινγκ ξανά το 2018 και το 2021. Την τελευταία φορά που πήγαν, ενημερώθηκαν πως ο κατηγορούμενος είχε εκδιωχθεί από κει, μετά από παράπονα που έγιναν στη διεύθυνση από έναν ένοικο που υποστήριξε ότι ο 69χρονος «πείραξε την ανιψιά του». Όπως είπε ο μάρτυρας, τον «Φεβρουάριο του 2022 μάθαμε από τα ΜΜΕ ότι κατηγορείται για πράξεις σε άλλο ανήλικο. Το συζητήσαμε με την κόρη μας και είπε αμέσως ‘’θα μιλήσω, θέλω να το πω ότι συνέβη και σε μένα αυτό το πράγμα’’. Ταράχτηκε που το θυμήθηκε ξανά».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η μητέρα της δεύτερης καταγγέλλουσας , η οποία -όπως και ο σύζυγός της-, δέχτηκε βομβαρδισμό ερωτήσεων από την πλευρά του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο οποίος μάλιστα έφτασε στο σημείο να ρωτάει τη μάρτυρα αν η κόρη της, ένα κορίτσι 13 χρονών, μπόρεσε να διακρίνει ερεθισμό και ηδονή στο βλέμμα του, την ώρα την καταγγέλλουσας πράξης.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που και οι δύο μάρτυρες δέχτηκαν σχεδόν κριτική για τον τρόπο που διαχειριστήκαν το τι συνέβη στο παιδί τους, ως γονείς, πράγμα που πολλές φορές έμοιαζε με την λεγόμενη ενοχοποίηση των θυμάτων και το κλασσικό «γιατί δεν μίλησες τότε;».

Η μάρτυρας, ξεκαθάρισε πως «το παιδί μου, με είχε παρακαλέσει να μην πω τίποτα και σεβάστηκα την επιθυμία της. Δεν φοβόμουν την αντίδραση του αλλά αν τραυματιστεί περισσότερο το παιδί μου» και πρόσθεσε ότι «δεν μπορούσα να αποδείξω τι είχε γίνει. Δεν θα με πίστευε κανείς. Που θα βασιζόμουν για να το στηρίξω όλο αυτό;»

Τέλος, η μάρτυρας περιέγραψε ενώπιον του δικαστηρίου το πώς η κόρη της, της εκμυστηρεύτηκε τι είχε κάνει ο κατηγορούμενος.

«Ήταν τελευταία νύχτα στο κάμπινγκ καθόμασταν στην καφετέρια γύρω στις 11:00. Μου είπε ‘’μαμά είναι φυσιολογικό κάποιος να σε πιάνει εδώ;’’ Και μου έδειξε το σημείο. Της λέω ‘’τι εννοείς; Τι σου έχει συμβεί; Σε καμία περίπτωση δεν είναι φυσιολογικό’’. Και τότε μου είπε ότι πριν λίγες μέρες ο Γιαννόπουλος, προσποιούμενος ένα αστείο για το κατούρημα την έπιασε στα γεννητικά όργανα. Της είπα ότι θα πάω αμέσως να τον βρω και θα γίνει φασαρία. Το παιδί έκλαιγε και έλεγε ‘’σε παρακαλώ μαμά μην πας δεν μπορώ, φοβάμαι, ντρέπομαι’’. Και έπρεπε το παιδί μου να το στηρίξω».

Σημειώνεται πως μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ολοκληρώθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό που είχε ανοιχτή ο κατηγορούμενος, στην οποία και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 5 ετών από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, για ασέλγεια σε βάρος ενός 6χρονου κοριτσιού στον Ωρωπό κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2013.

Πηγή: documentonews.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη