Newsroom

Newsroom

Δικάζεται σήμερα ο πρώην δήμαρχος Ελληνικού, Χρήστος Κορτζίδης

Το καλοκαίρι του 2007, ο τότε δήμαρχος Ελληνικού, Χρήστος Κορτζίδης, είχε πραγματοποιήσει μια πολυήμερη απεργία πείνας, διεκδικώντας εκ μέρους όλων το συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στον αιγιαλό και με πλήθος κόσμου αφαίρεσαν την περίφραξη της πλαζ του Αγ. Κοσμά.

5770eee61dc5248d5e8b4749

Επίσης ο Χρήστος Κορτζίδης και οι αιρετοί του Δήμου Ελληνικού τον Σεπτέμβρη του 2009, σε μια μαζικότατη συγκέντρωση, μετατρέψαν ένα κομμάτι της πρώην αεροπορικής μονάδας 129 ΠΥ σε πάρκο, υλοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων.

Επτά χρόνια μετά, ο τότε δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης και οι πρώην επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης Ιορδάνης Εφραιμίδης και Παναγιώτης Κουλουρίδης αντιμετωπίζουν πρωτόδικη ποινή φυλάκισης ενός έτους για «κατάληψη δημόσιου κτήματος». Σήμερα, 27 Ιουνίου, εκδικάζεται η έφεση που άσκησαν, ενώ δεκάδες πανεπιστημιακοί, πολιτικοί,

αυτοδιοικητικοί, συνδικαλιστές υπέγραψαν ψήφισμα συμπαράστασης στον Χρήστο Κορτζίδη, σημειώνοντας ότι τυχόν καταδίκη του «θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη ποινικοποίηση των εργατικών και κοινωνικών αγώνων».