Newsroom

Newsroom

Δικαστική απόφαση-σταθμός "κουρελιάζει" την τροπολογία Αρβανιτόπουλου για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς

Εκδόθηκε απόφαση-σταθμός του Τμήματος Εγατικών Διαφορών του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η οποία “κουρελιάζει” την τροπολογία Αρβανιτόπουλου και αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ιδιωτικοί…

Εκδόθηκε απόφαση-σταθμός του Τμήματος Εγατικών Διαφορών του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η οποία “κουρελιάζει” την τροπολογία Αρβανιτόπουλου και αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματά τους με κάθε πρόσφορο τρόπο (προσφυγή στη δικαιοσύνη, στους εποπτικούς φορείς της πολιτείας, απεργία, στάσεις εργασίας κ.λπ.) δικαιώνονται, αφού το τελευταίο διάστημα όλες οι προσφυγές ιδιωτικών εκπαιδευτικών για εκδικητικές απολύσεις  στη δικαιοσύνη έχουν κερδηθεί.

Σύμφωνα με την απόφαση 1455/2014, η απόλυση ιδιωτικής εκπαιδευτικού που εργαζόταν από το Δεκέμβριο του 2008 έως τον Αύγουστο του 2013 (όταν και απολύθηκε) στο ιδιωτικό σχολείο «Μαντά-Παπαδάτου» ακυρώθηκε, καθώς θεωρήθηκε ότι η καταγγελία της σύμβασής της ήταν εκδικητική. Η εκπαιδευτικός, σύμφωνα με την απόφαση, διεκδίκησε χρήματα για τις παραπάνω υπηρεσίες που προσέφερε στο σχολείο (μεταφράσεις, συμμετοχές σε εξωσχολικές δραστηριότητες), τα οποία η ιδοκτησία αρνούταν να της καταβάλλει. Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) “η διεκδίκηση των δεδουλευμένων εξόργισε την ιδιοκτήτρια που κατήγγειλε εκδικητικά τη σύμβασή της”.

“Επειδή όμως η συνάδελφος αποδεδειγμένα είχε σημαντική προσφορά στο σχολείο (η ίδια η ιδιοκτήτρια την εκθείαζε στις συγκεντρώσεις γονέων ως εκπαιδευτικό με εύρος σπουδών και αυξημένα καθήκοντα) και επειδή δεν συνέτρεχαν οικονομοτεχνικοί λόγοι απόλυσης (δεν μειώθηκαν τάξεις ή τμήματα), το δικαστήριο θεώρησε ότι η απόλυση είχε κίνητρο την εκδίκηση. Σύμφωνα με την απόφαση «το πιo πάνω δικαiωμα τoυ εναγόμενoυ να καταγγείλει αναίτια την σύμβαση εργασίας υπερβαίνει προφανώς τα όρια που επιβάλλουν η καλή πίστη, τα χρηστά ήθη, προσέτι δε o κοινωνικός και οικονομικός σκοπός αυτού, και για το λόγο αυτό η ένδικη καταγγελία, κατά τον βάσιμο περί τούτου ισχυρισμό της ενάγουσας, ήταν,σύμφωνα με τα άρθρα 281 και 174 ΑΚ, άκυρη»”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοποσνδία. 

Το δικαστήριο δεν έκρινε απλώς άκυρη την απόλυση της εκπαιδευτικού, αλλά επιπλέον:

– Αναγνώρισε την υποχρέωση της ιδιοκτησίας του σχολείου να συνεχίσει να απασχολεί την εκπαιδευτικό στο σχολείο, ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προβλέπει ποινή 300 ευρώ ημερησίως για κάθε ημέρα που η απόφαση δεν θα εκτελείται.

– Επιδίκασε στην εκπαιδευτικό χρηματικό ποσό 10.215 ευρώ για το διάστημα που ήταν παρανόμως απολυμένη συν τους νόμιμους τόκους.

– Επιδίκασε επί πλέον ποσό 1.000 ευρώ συν τους τόκους για την ηθική βλάβη που υπέστη η εκπαιδευτικός από την εκδικητική συμπεριφορά της ιδιοκτησίας του σχολείου στο οποίο υπηρετούσε.

 

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

Καταγραφή 7

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

«Δεν θα ξεχάσω πόσο με στήριξες», ανέφερε η Μαρία Καβογιάννη για την Άννα Παναγιωτοπούλου

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Ιρλανδία

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Οι ακτιβιστές στο Τρίνιτι ζητούν από το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας να διακόψει τους δεσμούς…